okupanti-obstrilyuyut-orikhove-u-misti-zalishilos-15-naselennya

Окупанти обстрілюють Оріхове: у місті залишилось 15% населення

 • 883806 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Окупаційні війська продовжують обстрілювати місто Оріхів Запорізької області. Наразі є значні руйнування, а в самому місті залишилось 15% населення. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух ефірі телеканалу Еспресо.ТВ , передає УНН.

Цитата

«Ситуація напружена, але без суттєвих змін в плані просувань ворога. Більше 70 ворожих обстрілів за добу, половина з яких була по цивільній інфраструктурі. Майже 20 об’єктів зруйновано. Наразі ведеться сильний артилерійський та ракетний вогонь по Оріховській громаді. Зруйновано кілька багатоповерхових будинків», - сказав Старух.

Деталі

Старух зазначив, що в Оріхові залишилось близько 15% населення (станом на 2021 рік в місті проживало 14 136 людей -ред.).

За його словами, зазнають ударів інші громади по лінії зіткнення: Гуляйпільська, Степногірська. Зруйновано багато будинків, інформація про постраждалих або загиблих не надходила.

Старух додав, що у Запоріжжі та області працюють 97 «Пунктів незламності». В майбутньому місцева влада планує відкрити 150 центрів.

Також очільник регіону сказал, що в Запорізькій області понівечена енергосистема, тому немає змоги повністю забезпечити цивільний і промисловий сектори в регіоні, тому діють суттєві обмеження.

«В першу чергу забезпечується критична інфраструктура. Наразі головне завдання - функціонування водо- та тепломереж, аби не допустити катастрофи», - підкреслив він.

Доповнення

У Запорізькій області уражено об’єкт російських загарбників у районі населеного пункту Енергодар. У результаті ворожі втрати - 6 одиниць військової техніки різного типу та поранено близько 30 військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстрілюють Оріхове: у місті залишилось 15% населення

     • 883806 переглядiв

    В Україні достатньо пального, щоб стабільно пройти зиму - Шмигаль

     • 998238 переглядiв

    "Зернова ініціатива": з портів Великої Одеси вийшли ще три судна

     • 940278 переглядiв

    Триденний страйк залізничників у Бельгії призвів до хаосу

     • 1074586 переглядiв

    У Херсоні чули вибухи: офіційної інформації немає

     • 929483 переглядiв