oleksiy-butenko-prosit-nabu-pereviriti-zayavi-kurteva-i-rozpochati-provadzhennya-za-faktom-naklepu

Олексій Бутенко просить НАБУ перевірити заяви Куртева і розпочати провадження за фактом наклепу

 • 865127 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Віктор Куртев, що позиціонує себе як експерта енергетичного ринку, умисно дискредитує НАК «Нафтогаз» і намагається втрутитися в роботу державної компанії. Про це у Facebook заявив генеральной директор «Нафтогаз Біоенергія» Олексій Бутенко, передає УНН.

Він обвинуватив Куртева в наклепі. Для поширення недостовірної інформації він навіть оплатив рекламу у Facebook. «Стало очевидно, що мета цього свідомого наклепу на мене і команду — спроба дискредитації, впливу. І мова не лише про мене. Це спроба втрутитися у роботу самого НАК Нафтогаз України», — вважає Бутенко.

Він заявив, що сам Куртев має вирок суду за підробку документів та є фігурантом низких кримінальних проваджень. Бутенко назвав його обвинувачення «повною нісенітницею». «Моя діяльність є відкритою і всі знають, що будь-які «схеми» зі мною не працюють. Готовий відповісти за кожен гвинтик», — написав керівник Нафтогаз Біоенергія.

Бутенко повідомив, що вже звернувся до НАБУ з проханням провести ретельну перевірку заяв Куртева і відкрити кримінальне провадження, коли наведені ним «факти», не знайдуть підтвердження.

За інформацією ЗМІ, свого часу Куртев працював у АК «Київенерго» та «Укренерго». У 2006 році заснував групу компаній «Метрополія», основна спеціалізація якої — проектно-інжинірингова діяльність в галузі енергетики. Проти дочірніх компаній «Метрополії» було відкрито цілу низку кримінальних проваджень за підозрою в ухиленні від податків, розкраданні державних коштів, підробленні фінансових звітів та декларацій, тощо.

За даними Думской, компанії Куртева ТОВ «Гудзовка солар 1», ТОВ «Гудзовка солар 2» і ТОВ «Порт солар», що будують соняшні енектростанції, ухиляються від сплати податків і цим завдали шкоду бюджетам усіх рівней на суму понад 19 млн грн.

ЗМІ називають Куртева одвічним кандидатом на керівні посади в Міністерство енергетики України. Куртева також пов’язували із сепаратистською організацією «Народна рада Бесарабії», що мала російське коріння.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рашисти вдруге за день обстріляли лікарню у Херсоні

     • 577685 переглядiв

    Українським захисникам важливо утримати Бахмут - Міллі

     • 736062 переглядiв

    Сі Цзіньпін висловив підтримку Ірану на тлі тиску Заходу

     • 2311247 переглядiв

    Ознак ймовірного наступу росіян на Київ наразі немає - Міллі

     • 668492 переглядiв