onlayn-perevirka-posvidchennya-vodiya-mvs-zapustilo-noviy-servis

Онлайн-перевірка посвідчення водія: МВС запустило новий сервіс

 • 49194 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Головний сервісний центр МВС запустив електронний сервіс – “Перевірка посвідчення водія”. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МВС.

“Головний сервісний центр МВС розробив та запустив на сайті... новий електронний сервіс – “Перевірка посвідчення водія”. Це дасть можливість зацікавленим установам та кожному громадянину за серією і номером посвідчення водія самостійно перевірити, чи видавався документ, а також побачити всі відкриті категорії”, - йдеться у повідомленні.

За словами першого заступника Головного сервісного центру МВС Юрія Смольянінова, цей сервіс буде корисний для представників інших держав, яким необхідно перевірити інформацію стосовно видачі посвідчення водія в Україні.

“Зокрема, представникам Румунії, Польщі, Угорщини, Німеччині, Італії – при обміні українського посвідчення водія на національні”, - сказав Юрій Смольянінов.

Повідомляється, що для зручності користування сервісом за межами країни створено англомовну версію. Можна переключити інтерфейс в необхідний мовний режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін визнав податковий номер у “Дії” офіційним документом

“Функція легка у використанні. Достатньо лише ввести серію (три літери) та шестизначний номер посвідчення водія у відповідні поля. Якщо такі дані є в Єдиному державному реєстрі МВС, на екрані з’явиться вся інформація, зазначена на бланку посвідчення, крім особистих даних. Сервіс надає можливість перевіряти посвідчення водія, видані після 2013 року”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що також цей сервіс буде корисний для бізнесу, оскільки можна буде самостійно перевірити чинність посвідчення водія та відкриті категорії при наймі працівників на роботу або під час здачі автівки в оренду.

Також повідомляється, що на сайті працює аналогічний функціонал перевірки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Нагадаємо, Кабмін погодив новий зразок посвідчень водія.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Parimatch та Ювентус оголосили про партнерство

     • 11735 переглядiв

    Пожежу на полігоні під Києвом ще не загасили

     • 25048 переглядiв