oon-na-smitnik-vikinuto-bilshe-44-mln-tonn-elektronnikh-vidkhodiv

ООН: на смітник викинуто більше 44 млн тонн електронних відходів

 • 10758 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Кількість електронних відходів в глобальному масштабі неухильно зростає - до 2021 року прогнозується зростання на 17% до 52 млн тонн. Такі дані дослідження, проведеного Університетом ООН, передає УНН.

У 2016 році в світі було викинуто 44,7 млн ​​тонн побутової техніки. Це - дев'ять єгипетських пірамід. А загальна вартість електронного сміття, до складу якого входять золото, срібло, залізо, мідь, оцінюється приблизно в 55 млрд дол.

"Зростання електронних відходів пов'язана з тим, що техніка дешевшає, і люди можуть дозволити собі купувати нові моделі тих же телевізорів, комп'ютерів і телефонів, позбавляючись від старих", - йдеться в дослідженні.

Сьогодні переробляється в середньому лише 20% відслужив техніки.

"Глобальний моніторинг ситуації за небезпечними відходами є цінним ресурсом для тих урядів, які розробляють необхідні стратегії і стандарти з метою зниження несприятливого впливу електронних відходів на здоров'я і навколишнє середовище", - вважає генеральний секретар Міжнародного союзу електрозв'язку Хоулін Чжао.

Тим часом, в Україні досі відсутня належна система утилізації небезпечних відходів.

Також, донедавна в країні були відсутні державні пункти збору небезпечних відходів у населення. Позбутися від токсичних відходів людям допомагали волонтери і компанії - утилізатори небезпечних відходів. Зокрема, в Обухові такі контейнери в квітні 2017 встановила компанія "Тарком Екосервіс" за сприяння місцевої влади.

З того часу, жителі міста і лікарні здали 2,5 тисячі ртутьвмісних (люмінесцентних) ламп і 174 кг використаних батарейок.

Українські Національні Новини

Новини Світу