oon-rozsliduie-yak-pivnichna-koreia-otrymala-miliardy-dolariv-za-dopomohoiu-kiberatak-dlia-rozvytku-svoiei-yadernoi-prohramy

ООН розслідує, як Північна Корея отримала мільярди доларів за допомогою кібератак для розвитку своєї ядерної програми

 • 23534 переглядiв

Слідчі ООН встановили, що Північна Корея заробила 3 мільярди доларів за допомогою 58 кібератак на криптовалютні компанії в період з 2017 по 2023 рік, щоб допомогти фінансувати свою програму створення ядерної зброї.

Спостерігачі ООН розслідують десятки ймовірних кібератак з боку Північної Кореї, які принесли їй 3 мільярди доларів і що допомогло їй розвивати ядерну програму. Про це пише Reuters, посилаючись на витяги з неопублікованої доповіді ООН, передає УНН.

Деталі

Група експертів ООН розслідує причетність КНДР до 58 кібератак на компанії, пов'язані з криптовалютою, в період з 2017 по 2023 рік на суму близько 3 мільярдів доларів.

Зазначається, що північнокорейські хакерські групи, підпорядковані зовнішній розвідці КНДР, продовжують здійснювати велику кількість кібератак. Спостерігачі зазначають, що тенденції включають націленість КНДР на оборонні компанії і ланцюги поставок, а також дедалі ширший обмін інфраструктурою та інструментами. Атаки, як повідомляється, допомагають фінансувати розробку КНДР зброї масового знищення.

КНДР продовжує нехтувати санкціями Ради Безпеки. Вона продовжувала розробляти ядерну зброю і виробляти ядерні матеріали, що розщеплюються, хоча останнє відоме ядерне випробування відбулося в 2017 році

- повідомили в ООН.

Експерти також вважають, що КНДР продовжив запуски балістичних ракет, запустив супутник на орбіту і додав до свого арсеналу тактичний атомний ударний підводний човен.

Контекст

З 2006 року Рада Безпеки ООН заборонила КНДР проводити ядерні випробування і запуски балістичних ракет. З 2006 року на неї поширюються санкції ООН, які Рада неодноразово посилювала, намагаючись припинити фінансування розробки зброї масового знищення.

Будь-які подальші дії проти Північної Кореї з боку Ради малоймовірні, оскільки вона вже кілька років перебуває в глухому куті в цьому питанні. Натомість Китай і Росія хочуть пом'якшення санкцій, щоб переконати Пхеньян повернутися до переговорів про денуклеаризацію.

Північна Корея здійснила запуск стратегічної крилатої ракети "Hwasal-2" з метою перевірки "швидкої контратакувальної готовністі"31.01.24, 09:33

Популярні

Новини по темі