oon-yak-minimum-sche-na-rik-zberigaye-viyska-u-tsar-za-tse-progolosuvali-usi-chleni-radbezu-okrim-rf

ООН, як мінімум, ще на рік зберігає війська у ЦАР: за це проголосували усі члени Радбезу, окрім рф

 • 24564 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Рада Безпеки ООН ухвалила рішення продовжити мандат комплексної місії ООН у Центральноафриканській Республіці до 15 листопада 2024 року. Про це пише УНН з посиланням на реліз ООН.

Деталі

Резолюцію щодо продовження місії у ЦАР ухвалено 14 голосами, ніхто з членів Радбезу не висловився проти, при цьому рф утрималася від голосування.

У документі повідомляється, що Радбез вирішив зберегти нинішню чисельність військ у кількості 14 400 військовослужбовців, 3020 поліцейських і 108 співробітників виправних установ.

Їхнім пріоритетним завданням залишається захист цивільного населення, сприяння доставці гуманітарної допомоги, підтримка державної влади, розгортання сил безпеки з метою збереження територіальної цілісності.

Також місія отримала дозвіл на виконання інших завдань, включно зі сприянням у підготовці до місцевих виборів. Закликавши всі сторони конфлікту дотримуватися режиму припинення вогню, а владу - виконати політичну угоду, Радбез закликав владу і всі національні зацікавлені сторони забезпечити підготовку вільних і справедливих місцевих виборів у 2024 і 2025 роках.

Представник ЦАР Маріус Арістід Ходжа Нзесіуе прокоментував текст резолюції і сказав, що збалансовані консультації привели до вироблення тексту, прийнятного для всіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція розпочала виведення свого військового контингенту з Нігеру

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні збільшуються можливості ППО — Зеленський

     • 28519 переглядiв