ostanniy-bezkoshtovniy-plyazh-v-arkadiyi-stav-nedostupniy-odesitam

Останній безкоштовний пляж в Аркадії став недоступний одеситам

 • 20282 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Будівництво гігантського настилу прямо на піску спостерігається в ці дні в одеській Аркадії. Орендарі пляжу ПП "НЕЛЛ" закривають доступ до більшої частини території останнього великого пляжу в Аркадії під приводом ремонту зливового колектора "Новоаркадіївський", повідомляє УНН.

Деталі 

За інформацією на стенді, розташованому на вході, настил повинен запобігти утворенню на пляжі грязьового фонтану, що з'являється під час дощу.

Ще в травні активісти провели акцію щодо зупинки робіт, так як у бізнесменів не було пакета документів. Однак на засіданні екологічної комісії міськради 8 червня стало відомо, що пляж отримав паспорт - тобто всі необхідні документи для експлуатації вже є. Цю інформацію озвучив заступник начальника управління інженерного захисту Одеси Віталій Парфьонов.

Активісти повідомляють, що після узаконення будівництва будь-які спроби демонтувати металеві конструкції будуть мати наслідки у вигляді кримінальних справ.

При цьому питання про те, що планується звести на території настилу, який закрив переважну територію пляжу, залишається відкритим.

"Швидше за все в Аркадії з'явиться ще один помпезний клуб або ресторан", - каже архітектор Андрій Амелін.

Тепер для бажаючих в Аркадії безкоштовно позасмагати, залишається всього кілька невеликих ділянок.

Доповнення

Перший заступник мера Одеси Михайло Кучук видав паспорти експлуатації тільки 2 пляжам з 69. Один з них вищезгаданий "Нелл", другий "Калетон", інвестор якого допоміг Труханову обладнати в Одесі інклюзивний пляж. Доля решти пляжів невідома. Якщо паспорти не підпишуть - їм доведеться закритися на сезон.

Відповідальним за підготовку пляжів до літа був Кучук, який повинен був їх відкрити ще 1 травня. Але в роботі заступника Труханова очевидний провал. 

Українські Національні Новини

Суспільство