ostanniy-plenarniy-tizhden-2021-roku-scho-budut-rozglyadati-u-radi

Останній пленарний тиждень 2021 року: що будуть розглядати у Раді

 • 15853 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Наступний пленарний тиждень у Верховній Раді стане останнім у 2021 році. Парламентарі планують розглянути низку законопроектів стосовно медицини, економіки та інших питань. Про це УНН інформує з посиланням на порядок денний тижня Ради.

Деталі

Відтак, у вівторок нардепи планують розглянути постанову щодо скасування рішення Верховної Ради України про прийняття змін до так званого “ресурсного” законопроекту №5600.

Також планується розгляд у другому читанні закону №5630 щодо спрощеного набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

У низці питань також розширення списку об'єктів для приватизації (закон №5397), та скасування мораторію на відкриття справ щодо банкрутства (№4220).

Окрім цього, планується розгляд закону №5376 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні (щодо Дія.City).

На позачергове засідання у вівторок буде винесено на розгляд низку медичних запитань, зокрема:

№ 6306 - про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання медичної допомоги ( щодо продовження медичної реформи);

№ 5831 - про про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині;

№ 5873 - про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи управління сферою охорони здоров’я та забезпечення медичного обслуговування населення;

№ 5547 - Проект Закону про лікарські засоби.

У середу Рада розгляне закон № 5877 про кримінальну відповідальність за незаконне небезпечне будівництво, та закон про скасування обов'язкових ліцензійних марок на аудіовізуальних продуктах - № 3474.

Також парламентарі розглянуть призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на три вакантні посади за квотою Верховної Ради України.

Окрім цього, планується розгляд пільг для індустріальних парків ( №№ 5688, 5689), та
зменшення пенсійного збору з ювелірних виробів (№4614).

У четвер нардепи голосуватимуть закони: щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні ( №2064), щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну (№ 4358), внесення змін до Бюджетного кодексу щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів ( № 5719), та зменшення оподаткування грального бізнесу ( № 2713 - Д).

У п’ятницю, о 10:00 відбудеться година запитань до уряду, а після цього Рада розгляне низку законів, серед яких, зокрема:

№ 5526 - про фізичну культуру і спорт" щодо спорту ветеранів України;

№ 5602 - про внесення змін до Загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему;

№ 5705 - впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті;

№ 5640 - щодо діяльності Національної лабораторії антидопінгового контролю.

Додамо

Як інформував УНН, на першому пленарному тижні 2022 року Рада розгляне законопроекти про економічний паспорт українця.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі