otruyennya-navalnogo-ministr-ekonomiki-frn-zasumnivavsya-v-efektivnosti-sanktsiy-proti-rf

Отруєння Навального: міністр економіки ФРН засумнівався в ефективності санкцій проти РФ

 • 11671 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр поставив під сумнів ефективність санкцій щодо Росії, але не виключає можливості їх введення на тлі ситуації з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Він заявив, що не знає "жодного випадку ", коли санкції змусили б таку країну, як Росія, "змінити свою поведінку". Штрафні заходи швидше призводять до "посилення політики" в країні, вважає міністр.

Проте, він не виключив санкцій стосовно Москви в зв'язку з отруєнням опозиціонера Олексія Навального. Виключення таких заходів послабило б нашу позицію щодо Росії, заявив Альтмаєр.

Також міністр економіки ФРН заявив, що не можна миритися з порушенням Росією "основних прав людини". Однак він наголосив на необхідності узгодженого підходу Євросоюзу, оскільки отруєння Навального є "спільним викликом для західних демократій".

Нагадаємо, Меркель не виключає санкцій щодо "Північного потоку-2" через отруєння Навального.

Як повідомляв УНН, раніше глава МОЗ ФРН Єнс Шпан заявив, що Росія повинна внести вклад в розслідування справи Олексія Навального, від цього будуть залежати дії Німеччини в контексті "Північного потоку-2".

Українські Національні Новини

Новини Світу