otsinku-zmin-v-orhanizatsii-kharchuvannia-ukrainskoi-armii-maiut-davaty-sami-viiskovosluzhbovtsi-oleh-zhdanov

Оцінку змін в організації харчування української армії мають давати самі військовослужбовці - Олег Жданов

 • 93659 переглядiв

Оцінку змін в організації харчування української армії мають давати самі військовослужбовці, вважає експерт Олег Жданов.

Для того, щоб робити перші висновки щодо змін у системі організації харчування української армії та якості продуктів, поставки яких почалися минулого тижня, необхідно дочекатися відгуків самих військовослужбовців ЗСУ. Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов в ексклюзивному коментарі УНН.

Деталі

"Перші висновки можемо зробити тоді, коли ці харчі попадуть на стіл до наших військовослужбовців. Давайте дочекаємося і послухаємо від них, що вони їдять і на скільки якісною є їжа", - зазначив Жданов.

Щодо інформації про те, що фірми, які до цього постачали продукти харчування для ЗСУ, тепер намагаються тиснути на нових гравців на ринку, то, за словами, Жданова – це виключно компетенція правоохоронних органів.

"Правоохоронні органи повинні перевірити цю інформацію на наявність кримінального злочину, і якщо він відсутній, то спір у судовому порядку - це абсолютно нормальна світова практика. Хтось відстоює свої права, хтось захищається, а хтось нападає. Так побудований бізнес в усьому світі, якщо він відкритий і прозорий. Якщо є склад злочину, тоді так - правоохоронці повинні вжити всіх заходів, використовувати всі способи, щоб це припинити, або не допустити, або покарати винних, якщо він був скоєний. Тому нехай правоохоронці дивляться за цим", - розповів військовий експерт.

Додав, що різноманітні інформаційні атаки та війна компроматів довкола тендерів, постачання різноманітних товарів для ЗСУ та "Державного оператора тилу" на 100% будуть продовжуватися.

Контекст

Минулого тижня розпочалися поставки продуктів харчування для Збройних сил України за першими контрактами, які уклав "Державний оператор тилу" - до військових частин по всій Україні попрямували 300 вантажівок.

Як заявив директор з управління поставками ДОТ Яким Коваленко в ексклюзивному коментарі УНН, вони отримують певну інформацію що фірми, які раніше забезпечували ЗСУ продуктами харчування, намагаються тиснути на нових постачальників.

"Ми отримуємо сигнали щодо спроб тиску на нових постачальників та виробників, які поставляють свою продукцію як субпідрядники. Здебільшого це залякування щодо закриття для них можливості постачання для ЗСУ, коли старі компанії "відновлять постачання". На жаль, також отримуємо сигнали щодо висловлення побажань від начальників продовольчих служб щодо виключного переліку виробників продукції, від яких можливе приймання товару на військову частину", - розповів Коваленко.

Понад 150 договорів на майже 24 мільярди гривень – в ДОТ відзвітували про укладені в цьому році контракти03.04.24, 17:47

Популярні

Новини по темі