pandemiya-koronavirusu-genasambleya-oon-priynyala-rezolyutsiyu-spivavtorom-yakoyi-stala-ukrayina

Пандемія коронавірусу: Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, співавтором якої стала Україна

 • 13508 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію "Міжнародне співробітництво для забезпечення глобального доступу до ліків, вакцин і медичного обладнання для боротьби з COVID-19", одним зі співавторів якої стала Україна. Про це у Twitter повідомляє постійне представництво країни-ініціатора, Мексики, в ООН, передає УНН.

"Сьогодні ввечері світ "віртуально" об'єднався, прийнявши резолюцію №74/247 для забезпечення глобального доступу до ліків, вакцин і медичного обладнання для боротьби з COVID-19. Для Мексики було за честь очолити ці зусилля разом із 179 країнами-співзасновниками", - йдеться у повідомленні.

Своєю резолюцією ГА ООН визнає провідну роль, яку відіграє Всесвітня Організація охорони здоров'я у боротьбі з коронавірусом.

Крім того, згідно з резолюцією, Генасамблея просить Генерального секретаря у тісній співпраці з ВООЗ та іншими відповідними установами системи Організації Об'єднаних Націй "визначити і рекомендувати варіанти, в тому числі підходи до швидкого розширення виробництва і зміцнення ланцюжків поставок, які сприяють і забезпечать справедливий, прозорий, справедливий, ефективний і своєчасний доступ до профілактичних інструментів, лабораторних випробувань, реагентів і допоміжних матеріалів, основних медикаментів, нових діагностичних засобів, ліків і майбутніх вакцин проти COVID-19 і їх поширення", щоб зробити їх доступними для всіх.

Крім того, ГА закликає держави-члени та "інші зацікавлені сторони" негайно вжити заходів для запобігання спекуляціям і надмірним накопиченням, які можуть перешкоджати доступу до засобів для боротьби і захисту від COVID-19.

Також Генасамблея просить Генерального секретаря у співпраці з ВООЗ вжити необхідних заходів для координації і контролю за зусиллями системи Організації Об'єднаних Націй щодо заохочення та забезпечення глобального доступу до необхідних ліків, вакцин і медичного устаткування та у зв'язку з цим - розглянути питання про створення цільової групи.

Як повідомлялося в УНН, напередодні Україна перейняла від Туреччини головування у Форумі безпеки співробітництва ОБСЄ.

Наша держава буде першою, яке буде головувати у Форумі в онлайн-режимі, з урахуванням ситуації, пов'язаної з пандемією коронавірусу COVID-19.

The world came together”virtually" tonight by adopting resolution 74/247 to ensure global access to medicines, vaccines and medical equipment to deal with COVID-19. It has been an honor for Mexico to lead this effort along with 179 co-sponsoring countries #UNitedAgainstCOVID19 pic.twitter.com/GdAFarAViD

— Misión de México ONU (@MexOnu) April 21, 2020

Українські Національні Новини

Здоров'я