parizh-ne-bachit-vidvedennya-rosiyskikh-viysk-vid-kordoniv-ukrayini

Париж не бачить відведення російських військ від кордонів України

 • 33309 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Франція поки не бачить відведення російських військ від кордону з Україною. Про це заявив у п'ятницю міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан в ефірі BFMTV, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Він (Ле Дріан — ред.) заявив, що, незважаючи на запевнення Путіна в тому, що той починає виведення військ з регіону, Париж ще не бачив, щоб це сталося", — пише Reuters.

Міністр заявив, що будь-яке подальше військове вторгнення на Україну з боку Росії призведе до "серйозних стратегічних наслідків", і один з варіантів, який знаходиться на розгляді, стосується "Північного потоку-2".

Він також зазначив, що вважає, що Росія намагається обійти Європейський Союз, проводячи прямі переговори із США щодо України.

"Володимир Путін хоче обійти Європейський Союз. Він хоче покласти край зміцнюваній згуртованості ЄС", - сказав Ле Дріан, якого цитує агентство.

Що було раніше

Напередодні відбулися переговори заступника голови Адміністрації президента Росії Дмитра Козака з політичними радниками у "нормандському форматі" без України.

Перед цим, 5 січня, голова Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонні переговори з політичними радниками країн "нормандського формату" Німеччини та Франції.

Діалог відбувся на тлі занепокоєння України і західних партнерів через загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеки нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Українські Національні Новини

Політика