parye-skhvalila-zmini-v-reglamenti-scho-vidkrivayut-dorogu-do-povernennya-delegatsiyi-rf-1

ПАРЄ схвалила зміни в регламенті, що відкривають дорогу до повернення делегації РФ

 • 13209 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Парламентська асамблея Ради Європи на своєму засіданні вночі 25 червня підтримала резолюцію, яка змінює правила ПАРЄ і ускладнює процедуру застосування санкцій, зокрема проти Росії. Про це повідомляє УНН з посиланням на трансляцію засідання на сайті ПАРЄ.

За це рішення проголосували 118 членів ПАРЄ, проти - 62, утрималися 10.

"ПАРЄ у стані зомбі в першій ночі відкрила двері агресору. Завтра битва триватиме далі. За санкції, які залишилися серед можливих. Ганьба", написав у Facebook голова української делегації Володимир Ар'єв.

Нагадаємо, проект цієї резолюції регламентний комітет ПАРЄ ухвалив 3 червня. Розгляд поправок до документа, запропонованих членами української делегації та їхніми союзниками, розпочався близько 20:00 24 червня і тривав майже шість годин.

Доповідачкою з цього питання була бельгійка Петра де Суттер, головувала на засіданні президентка ПАРЄ, швейцарка Ліліан Морі-Паск’є.

Українська делегація підготувала більше 200 поправок, аби заблокувати повернення російської делегації, але "за" проголосували лише 52 європейці, 110 - "проти". Про це на своїй сторінці в Facebook написала віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко і додала, що це "справжня Страсбурзька змова".

Українські Національні Новини

Політика