pekin-anonsuvav-vizit-spetspredstavnika-kitayu-v-ukrayinu

Пекін анонсував візит спецпредставника Китаю в Україну

 • 1949577 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Пекін у п'ятницю заявив, що Китай відправить спеціального представника в Україну, росію та інші європейські країни з понеділка, 15 травня, для обговорення "політичного врегулювання" війни в Україні. Заяву зробив речник МЗС Китаю Ван Веньбінь, пише УНН з посиланням на AFP.

Цитата

"З 15 травня посол Лі Хуей, спеціальний представник уряду Китаю з питань Євразії, відвідає Україну, Польщу, Францію, Німеччину та росію для спілкування з усіма сторонами щодо політичного врегулювання української кризи", - заявив речник МЗС Ван Веньбінь на черговій прес-конференції.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський 26 квітня провів тривалу телефонну розмову з главою Китаю Сі Цзіньпіном, першу з початку повномасштабної війни рф проти України. Зеленський та Сі під час розмови обмінялися думками щодо "мирного плану" Китаю та формули миру. Глава держави назвав переговори змістовними.

У Китаї за підсумками вказали, що направлять в Україну спецпредставника уряду.

Як повідомлялося, йдеться про призначення 70-річного Лі Хуея. Він провів 16 років своєї кар’єри, працюючи або в Радянському Союзі, або в росії, а з 2009 по 2019 рік був послом Китаю в москві.

Протягом цього часу Лі, як вказувало Bloomberg, спостерігав за модернізацією двосторонніх зв’язків до "всеосяжного стратегічного партнерства координації", - фрази, яка вказує на те, що відносини з іншою державою перебувають на одному з найвищих рівнів. путін нагородив його орденом Дружби, який росія вручає людям, які доклали чимало зусиль для зміцнення зв’язків.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Пекін анонсував візит спецпредставника Китаю в Україну

     • 1949577 переглядiв

    Сенат Польщі схвалив резолюцію щодо вступу України до НАТО

     • 980725 переглядiв

    Астрономи стали свідками найбільшого вибуху у космосі

     • 1472921 переглядiв