perenapravlennya-viyskovogo-pdfo-do-derzhbyudzhetu-dozvolit-u-2024-rotsi-dodatkovo-napraviti-na-viyskovi-potrebi-96-mlrd-grn-shmigal

Перенаправлення військового ПДФО до держбюджету дозволить у 2024 році додатково направити на потреби Сил оборони 96 млрд грн - Шмигаль

 • 42465 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Верховна Рада підтримала законопроект щодо переспрямування так званого військового ПДФО з місцевих бюджетів у державний. Це дозволить наступного року додатково направити на військові потреби 96 млрд грн. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє УНН.

Цитата

«Верховна Рада підтримала ініціативу Уряду щодо спрямування військового ПДФО на закупівлю дронів, а також на розбудову власного виробництва зброї та техніки. Це дозволить у 2024 році додатково направити на ці потреби 96 млрд грн.», - написав Шмигаль у Telegram.

Деталі

За його словами, 45% цієї суми піде на безпілотники та морські дрони. Ще 45% на розвиток оборонно-промислового комплексу України. 10% автоматично розподіляться між військовими частинами відповідно до сплаченого ПДФО.

Також Шмигаль зауважив, що місцеві бюджети у 2024 році все одно отримають від податку на доходи фізосіб більше, ніж вони отримували у 2021 році. За його словами, в регіони буде спрямовано додаткові 62 млрд грн порівняно з 2021 роком. Це дозволить громадам закривати всі необхідні та першочергові потреби, вказав прем’єр.

Раніше

Верховна Рада в цілому у повторному другому читанні проголосувала за Законопроект №10037 щодо переспрямування так званого військового ПДФО з місцевих бюджетів у державний. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі