pershi-himars-vzhe-u-polschi

Перші HIMARS вже у Польщі

 • 898359 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. До Польщі доставлено перші ракетні установки HIMARS. Вони вирушать у північно-східну частину країни. Про це повідомив глава Міністерства національної оборони Маріуш Блащак, передає УНН з посиланням на Міністерство національної оборони.

Цитата

«Сьогодні ми приймаємо HIMARS у Військо Польське. Техніка, що добре зарекомендувала себе в бою, потрапила до рук українців, зупинивши російське вторгнення… Ця зброя відправиться в північно-східну частину нашої країни, в 16-ту механізовану дивізію. Її завданням буде стримування агресора, посилення Війська Польського на східному фланзі Польщі та східному фланзі Північноатлантичного альянсу», - заявив Блащак.

Деталі

Крім того, він заявив, що Польща веде переговори про нову угоду щодо HIMARS.

«Конгрес США схвалив продаж Польщі майже 500 пускових установок… Ми хочемо забезпечити, щоб згідно з цим новим контрактом, щодо якого наразі тривають переговори, спільне виробництво HIMARS, як пускових установок, так і ракет, здійснювалося в Польщі», - розповів Блащак.

Повідомляється, що поставки, які здійснюються нині, є першим кроком в оснащенні Збройних сил Польщі системами залпового вогню, здатними вражати цілі на оперативному рівні, тобто на відстані кількох сотень кілометрів.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Польща отримає ракетні установки HIMARS у середині травня. Варшава обіцяє провести випробування на передовій в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Перші HIMARS вже у Польщі

     • 898359 переглядiв

    Під Києвом загорілася лісова підстилка, ДСНС працює з лісниками

     • 2093962 переглядiв

    Сійярто: Будапешт цінує "мирний план" Пекіна

     • 693916 переглядiв

    Danon визнають міжнародним спонсором війни - джерело

     • 2366794 переглядiв