pid-chas-bigu-temperatura-tila-lyudini-pidnimayetsya-vische-38-gradusiv-za-tselsiyem-moz

Під час бігу температура тіла людини піднімається вище 38 градусів за Цельсієм - МОЗ

 • 222236 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Під час бігу температура тіла людини може підніматися до +39…+39 градусів за Цельсієм і навіть вище. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я у відповіді на запит кореспондента УНН.

За даними прес-служби, температура тіла здатна змінюватись під час посилення фізичних навантажень. Наприклад, під час тривалого бігу температура тіла може зростати до +38…+39 градусів за Цельсієм і навіть вище. Після припинення фізичних навантажень показник швидко повертається до норми. Впродовж доби температура тіла також змінюється: вночі, з 2 до 4 години, вона стає найнижчою (+36,4…+36,6 градуса за Цельсієм), а по обіді (о 16 годині) є найвищою.

При цьому в МОЗ додали, що температуру тіла людини в Україні вимірюють за допомогою медичного термометра зазвичай у пахвовій ямці протягом 7-10 хвилин.

Нагадаємо, за порадою медика, найкраще піднімає настрій фізична активність, тому що під час руху людини в її мозку синтезується молекула BDMF – нейротрофічний фактор мозку, – яка допомагає створенню нових нейронів та відновленню старих, омолоджує мозок. Для гарного самопочуття потрібно займатися 90 хвилин протягом дня. Це може бути ходьба по рівній місцевості та сходами, присідання, легкий біг, вправи з власною вагою.

Українські Національні Новини

Здоров'я