pidnyattya-rivnya-vodi-v-richkakh-sposterigayetsya-na-teritoriyi-8-oblastey

Підняття рівня води в річках спостерігається на території 8 областей

 • 1389080 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Станом на ранок 16 квітня за інформацією Гідрометеорологічного центру спостерігається сезонне підняття рівня води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей, повідомляє УНН.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що на даний час гідрологічна ситуація контрольована.

Деталі

Залишаються підтоплені 916 дворогосподарств (городи, подвір’я) та підтоплено 225 будинків, з них 187 дачних. У Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено 10 тис. 747 га сільгоспугідь. Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: Чернігівська – 29 та Київська – 1.

Рятувальники проводять відкачку води (відкачано 10 тис. 570 м куб. води з 79 домогосподарств), а також забезпечують підвіз питної води та харчів.

Для моніторингу та координації дій у Київській та Чернігівській областях задіяно мобільні оперативні групи ДСНС, якими здійснюється повітряна розвідка підтоплених територій із застосуванням БПЛА.

У Чернігівську область додатково направлено 5 болотоходів «Богун» та залучено 10 плавзасобів. Всього для надання допомоги населенню від ДСНС залучалося понад 394 особи та 148 од. техніки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Угорщина заборонила імпорт українського зерна

     • 872630 переглядiв

    Президент України привітав зі святом Великодня

     • 726124 переглядiв

    Ще плюс 520: Генштаб оновив дані про знищених окупантів

     • 654262 переглядiв