pidozryuvanomu-u-vbivstvi-zhurnalista-v-sergiyenka-visunuli-sche-odne-zvinuvachennya-prokuratura

Підозрюваному у вбивстві журналіста В.Сергієнка висунули ще одне звинувачення - прокуратура

 • 9474 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Співробітники прокуратури Черкаської області вручили ще одну підозру підозрюваному в організації викрадення і вбивства журналіста Василя Сергієнка. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області, передає УНН.

"Відразу після оголошення судового рішення зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України в залі апеляційного суду за новою підозрою у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України",- йдеться у повідомленні.

Санкція вказаної статті ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 12 років.

У прокуратурі зазначили, що наразі вживаються заходи щодо завершення досудового розслідування та направлення обвинувального акту до суду для подальшого його об’єднання з судовою справою щодо викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка.

Як повідомляв раніше УНН, Апеляційний суд Черкаської області скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою й обрав нічний домашній арешт для підозрюваного в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка.

Нагадаємо, 17 травня 2017 року Придніпровський районний суд Черкас обрав організатору викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

16 травня 2017 року співробітниками ГУ Нацполіції в Черкаській області та Департаменту карного розшуку НП за процесуального керівництва прокуратури Черкаської області під час проведення комплексу слідчих та оперативно-розшукових заходів у м. Київ затримано 47-річного місцевого жителя, який підозрюється в організації резонансного викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка. Тривалий час зловмисник переховувався від слідства та перебував у розшуку.

Довідково: за вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 27 п.п. 3, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 27 ч.2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Дефіцит платіжного балансу у квітні становив 146 млн дол. - НБУ

     • 10875 переглядiв

    "Мілан" придбав першого новачка в міжсезонні

     • 16539 переглядiв

    МЗС РФ - П.Клімкіну: ви ще з Гоголем не розібралися

     • 16392 переглядiв

    Україна експортувала сиру на майже 8,5 млн дол.

     • 12648 переглядiв