pidtrymuie-vtorhnennia-v-ukrainu-dvorazovoho-olimpiiskoho-chempiona-rf-ne-dopustyly-do-olimpiady-2024

Підтримує вторгнення в Україну: дворазового олімпійського чемпіона рф не допустили до Олімпіади-2024

 • 21135 переглядiв

Дворазовому олімпійському чемпіону з боротьби Абдулрашиду Садулаєву заборонили брати участь у кваліфікації до Олімпіади-2024 через його підтримку російського вторгнення в Україну та членство в клубі "Динамо".

Дворазового олімпійського чемпіона рф Абдулрашида Садулаєва не допустили до участі в Олімпіаді 2024, оскільки він підтримує повномасштабне вторгнення в Україну. Про це пише УНН з посиланням на заяву Міжнародної федерації греко-римської боротьби United World Wrestling.

Деталі 

Абдулрашид Садулаєв був виключений з європейської кваліфікації OG в Баку оскільки не відповідає критеріям відбору, встановленим Міжнародним олімпійським комітетом для індивідуальних нейтральних спортсменів

- йдеться в заяві United World Wrestling.

Зазначається, що Садулаєв був визнаний непридатним після того, як комісія знайшла нову інформацію про його підтримку українсько-російської війни і про те, що він все ще офіційно оголошений членом клубу "Динамо".

Україна протестує проти участі російських та білоруських спортсменів у змаганнях Кубку світу з гімнастики14.03.24, 17:58

Доповнення

У Федерації наголосили, що кожен окремий нейтральний спортсмен проходить суворий процес перевірки UWW під час підготовки до будь-якого турніру та перевіряється на основі критеріїв, встановлених МОК, який передбачає ретельну перевірку біографічних даних та соціальних мереж осіб з росії та білорусі.

Борці, які були визнані такими, що мають право на участь, змагатимуться як індивідуальні нейтральні спортсмени, без будь-яких прапорів чи посилань на свої країни. 

Крім того, не звучатимуть державні гімни росії та білорусі у разі вручення медалей цим спортсменам.

Нагадаємо

Міністерство молоді та спорту, НОК України та Асоціація спортивної боротьби України повідомили про російських спортсменів, які підтримують війну в Україні, але були допущені до відбіркових змагань до Олімпіади-2024, закликавши вжити заходів щодо недопущення їх участі через порушення умов нейтралітету.

Володимир Омельченко

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    Наразі не було знахідок холероподібного вібріона - Кузін

     • 113880 переглядiв