pislya-pidrivu-kakhovskoyi-ges-zminyuyetsya-rezhim-roboti-gidroelektrostantsiy-ukrenergo

Після підриву Каховської ГЕС змінюється режим роботи гідроелектростанцій - Укренерго

 • 485138 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Після підриву Каховської ГЕС змінюється режим роботи гідроелектростанцій для того, щоб зменшити обсяг води, яка поступає в Каховське водосховище, аби зменшити затоплення. Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Про це повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Цитата

"Каховська ГЕС. «Укренерго» разом з «Укргідроенерго» опрацьовують сценарії подальшої збалансованої роботи енергосистеми з урахуванням наслідків руйнування Каховської ГЕС. Змінюється режим роботи гідроелектростанцій для того, щоб зменшити обсяг води, яка поступає в Каховське водосховище, аби зменшити затоплення", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як повідомляється, ситуація на 7 червня така:

  • Баланс в енергосистемі. Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Через тривалі ремонти на багатьох енергоблоках ТЕС, а також деяких АЕС, в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію. Тому упродовж дня просять розподіляти використання електроенергії і переносити користування потужними приладами з вечора на інші періоди доби.
  • Ремонти. «Укренерго» повернуло в роботу одну з магістральних ліній, яка була пошкоджена внаслідок масованої ракетної атаки ворога, що підвищило надійність живлення одразу кількох областей у центральному регіоні. Ремонти продовжуються.
  • Експорт/імпорт. Експорт у Польщу здійснюється з 10 до 15 години, імпорт зі Словаччини - з 16 до 19 години. У вечірній пік споживання імпорт та експорт відсутні.
  • Обстріли. Внаслідок обстрілів росіян є пошкодження мереж обленерго на Сумщині. Також ворог обстріляв територію однієї з електростанцій на Донеччині, станція працює. Нових пошкоджень у магістральних мережах немає.

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Є додаткова загроза для Запорізької АЕС, але ситуація контрольована, вказали в Енергоатомі.

Відкрито кримінальне провадження про екоцид.

Є загроза затоплення до 80 населених пунктів. У критичній зоні опинилися близько 16 тисяч людей.

За прогнозами, озвученими Херсонською ОВА, рівень води збільшиться ще приблизно на метр за наступні 20 годин.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    По Україні масштабна повітряна тривога

     • 440219 переглядiв