pislya-rosiyskikh-obstriliv-u-zhitomiri-nemozhlivo-vidnoviti-robotu-deyakikh-pidstantsiy-mer

Після російських обстрілів у Житомирі неможливо відновити роботу деяких підстанцій - мер

 • 293573 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Після ракетних обстрілів по енергетичному об’єкту у Житомирі наразі неможливо відновити роботу деяких підстанцій. Про це в ефірі телемарафону розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, передає УНН.

Цитата

“Роботу деяких підстанцій за такий час неможливо відновити, бо йдеться про обладнання, яке треба замовляти, і дуже довго чекати виробництва. Але Житомир живе. Ми скоротили випуск електротранспорту в три рази. Освітлення в місті вмикаємо тільки на 30% від потужності, тобто, в принципі, працює кожен третій ліхтар. Ми з обленерго чітко регулюємо вечірні і ранкові піки. Наприклад, подачу води на очисні споруди ми в денний час скорочуємо для того, щоб зменшити енергоспоживання, і запускаємо після того, як минають піки. Це ніяк не впливає на подачу води в місті”, – заявив Сухомлин.

Деталі

Він додав, що частина промислових підприємств міста, які споживають багато електроенергії, перейшли на роботу в нічний час та у вихідні. Також в різних районах Житомира світло вимикають за графіком по декілька годин.

“На позачерговій сесії міської ради ми виділили кошти на закупівлю генераторів великої потужності для того, щоб забезпечити роботу водоканалу і теплокомуненерго. У разі критичної ситуації, коли деякий час може не бути електроенергії в місті, ці підприємства зможуть подавати воду і тепло в будинки житомирян. Звісно, не цілодобово, а 5-8 годин на добу”, – сказав Сухомлин.

У разі надзвичайної ситуації школи і дитсадки міста працюватимуть як пункти обігріву. У Житомирі планують облаштувати 36 таких пунктів, кожен із яких забезпечать генератором.

Доповнення

18 жовтня росія вдарила по об’єкту енергозабезпечення у Житомирі. Через ворожі прильоти в місті не було світла та води.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Інфляція найбільше непокоїть країни G20 - опитування

     • 264034 переглядiв

    Жителі Київщини можуть чути вибухи: в ОВА заспокоїли

     • 250734 переглядiв

    Біля Маріуполя виявлено понад 1500 нових могил - ВВС

     • 236502 переглядiв

    Нацвідбір на Євробачення-2023: українці обрали журі

     • 607364 переглядiв

    McDonald's відкрив новий заклад на Київщині

     • 452844 переглядiв