pitannya-tarifiv-ne-mozhut-vinositisya-na-referendum-razumkov

Питання тарифів не може виноситися на референдум - Разумков

 • 16277 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Питання тарифів, як і інші питання, пов’язані із оподаткуванням, не можуть виноситись на всеукраїнський референдум. Про це сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі телеканалу 112, передає УНН.

Цитата:

“Референдум про тарифи дійсно малоймовірний. Тому що повинно бути питання, на яке ви зможете відповісти “так” чи “ні”. Закон чітко передбачає, що не може бути винесене на референдум, наприклад, питання територіальної цілісності держави. Я думаю, що з урахуванням того, що в нас окупована частина Донецької, Луганської області, Крим - це абсолютно коректно і правильно. І тарифи, як і інші питання, пов’язані із оподаткуванням, наприклад, вони також не можуть виноситись на референдум”, - сказав Дмитро Разумков.

Контекст

Верховна Рада в червні 2020 року ухвалила законопроект про референдум за основу. 

Пізніше профільний комітет рекомендував парламенту підтримати законодавчу ініціативу Президента Зеленського в цілому. 

Сьогодні парламентарі ухвалили в цілому законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум.

Зазначимо, що з 1 січня ціна на газ для населення підвищилася, що обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту. 

18 січня Кабмін затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що має знизити ціну на газ для населення до такого рівня.

Згідно з урядовою постановою, ціна діятиме з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

Разумков зазначив, що перший референдум в Україні може відбутися не раніше 2022 року.

Українські Національні Новини

Політика