pivnichniy-potik-2-truboukladalna-barzha-fortuna-pokinula-ekonomichnu-zonu-daniyi

Північний потік - 2: трубоукладальна баржа "Фортуна" завершила роботи в економічній зоні Данії

 • 25358 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Трубоукладальна баржа "Фортуна", яка добудовувала фінальну ділянку газопроводу "Північний потік - 2" покинула виняткову економічну зону Данії. Про це свідчать дані порталу відстеження судів MarineTraffic, передає УНН.

Деталі

Напередодні ЗМІ повідомляли, що будівництво російського газопроводу “Північний потік-2” завершиться 23 серпня.

Для завершення будівництва "Північного потоку 2" залишилося прокласти 15 кілометрів газопроводу, заявив президент Росії Володимир Путін на спільній пресконференції, 20 серпня, з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Місяць тому Меркель у Вашингтоні підписала з президентом США Джо Байденом спільну заяву щодо "Північного потоку 2".

Зокрема, Берлін зобов'язується вживати заходів у разі, якщо РФ буде використовувати поставки енергоносіїв для чинення тиску на інші країни та зокрема на Україну. У документі також говориться про зацікавленість сторін у продовженні транзиту газу через Україну після 2024 роки (термін дії нинішнього п'ятирічного контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом України") на строк до 10 років, а також призначення спеціального посланника для підтримки цих переговорів, щоб почати їх якомога швидше, але не пізніше 1 вересня.

США вводять нові санкції у зв'язку з будівництвом газопроводу "Північний потік -2", повідомив в п'ятницю, 20 серпня, держсекретар США Ентоні Блінкен. Обмежувальні заходи торкнуться суден "Остап Шеремета" і "Іван Сидоренко", а також компанію АТ "Нобіліті" з Петербурга, якій вони належать, йдеться в документі, розміщеному на сайті Мінфіну США. Крім того, під санкції потрапила страхова компанія "Константа".

Крім того, в п'ятницю президент США Джо Байден підписав указ, що дає можливість американської адміністрації вводити обмежувальні заходи, які націлені проти російських трубопроводів, що використовуються для експорту енергоносіїв.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    У Харкові пролунало близько десяти вибухів

     • 84579 переглядiв

    Буданов регулярно бере участь у операціях ГУР - Юсов

     • 63610 переглядiв

    Платформа "Х" Ілона Маска скоро скасує публічні лайки

     • 109777 переглядiв

    Новини по темі

    Режисер Террі Гілліам назвав Одесу Росією

     • 16758 переглядiв

    В Китаї зареєстрували випадок бубонної чуми

     • 35850 переглядiв

    У Києві розпочалася зустріч Зеленського та Меркель

     • 28178 переглядiв