politsiya-vidkrila-sche-22-spravi-za-faktami-voyennikh-zlochiniv-rosiyskikh-okupantiv-na-khersonschini

Поліція відкрила ще 22 справи за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині

 • 393085 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. За минулу добу поліція відкрила ще 22 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів, скоєних російськими військовими у Херсонській області, повідомляє Національна поліція України, передає УНН.

Деталі

Провадження відкриті за ст. 438 Кримінального кодексу (Порушення законів та звичаїв війни). За інформацією поліції, минулої доби окупанти завдавали ударів з реактивних систем залпового вогню, мінометів, ствольної артилерії та танків по населених пунктах Бериславського і Херсонського районів. Через влучання ворожих снарядів суттєво пошкоджені об'єкти цивільної інфраструктури, деякі домоволодіння уже не підлягають відновленню, пошкоджені газові труби та трансформаторну підстанцію.

Зокрема агресор завдав удару по пожежно-рятувальній частині Херсона, один рятувальник загинув, четверо поранені. Під масованим вогнем загарбників перебували прибережні райони обласного центру та передмістя, є значні руйнування приватних будинків.

Під час проведення стабілізаційних заходів у селі Новомиколаївка Бериславського району поліцейські отримали інформацію, що троє місцевих жителів добровільно брали участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» під час захоплення росіянами населеного пункту.

Викрито також колаборантку серед освітян. 39-річна жителька Херсона, яка працювала в одному з вищих навчальних закладів, під час тимчасового захоплення міста підтримувала злочинну владу.

У селі Томина Балка троє місцевих жителів активно співпрацювали з незаконними органами влади, добровільно обійняли посади в закладах освіти та впроваджували у них стандарти освіти держави-агресора.

Четверо мешканців селища Білозерка теж активно співпрацювали зі злочинною владою та добровільно обійняли посади у незаконно створеному медичному закладі.

Колаборантом виявився і 69-річний херсонець, який співпрацював з військовими рф, надаючи інформацію про членів територіальної оборони та учасників АТО. Відомо, що зрадник виїхав на лівобережжя.

У Новій Каховці загарбники «націоналізували» мережу аптек. Вони захопили приміщення та привласнили собі все майно. Законний власник оцінив збитки більш як у 1 мільйон 300 тисяч гривень.

За даними поліції, з тимчасово захопленого селища Нижні Сірогози надходять повідомлення, що російські військові (за національністю буряти) заселяються до будинків та квартир, виганяючи власників на вулицю під загрозою застосування зброї. У людей забирають ключі від помешкань та заявляють, що житло їм більше не належить.

Нагадаємо 

Затримано мешканця села Чорнобаївка Херсонської області, який під час окупації закликав місцевих брати участь у псевдореферендумі.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Вінус Вільямс не зіграє на Australian Open: причина

     • 823836 переглядiв

    ЄС засудив нові страти учасників протестів в Ірані

     • 485070 переглядiв

    У Мелітополі прогриміли вибухи

     • 528664 переглядiв

    Клуб "Аль-Наср" розірвав контракт із Абубакаром

     • 795923 переглядiв

    У Херсоні прогриміли вибухи

     • 507883 переглядiв