polski-fermery-zablokuvaly-pp-shehyni-dlia-vsikh-vantazhivok-demchenko

Польські фермери заблокували ПП "Шегині" для всіх вантажівок – Демченко

 • 100249 переглядiв

Польські фермери повністю заблокували рух вантажівок на через пункт пропуску "Медика-Шегині" на кордоні з Україною

Польські фермери сьогодні, о 13:00 відмовилися пропускати будь-яку вантажівку, яка слідує, як в Україну, так і в Польщу через ПП "Медика-Шегині". Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

 Продовжується блокування польськими фермерами руху вантажних транспортних засобів. Ці дії польські фермери продовжують здійснювати на шести напрямках: "Рава-Руська", "Ягодин", "Устилуг", "Угринів"."Краківець", "Шегині". Станом на ранок сьогодні на всіх цих напрямках на території Польщі сукупно в чергах в бік України очікувало десь 2 350 вантажівок

- розповів Демченко.

Він зазначив, що найбільше вантажівок навпроти ПП ""Краківець","Рава-Руська", "Ягодин".

"Ситуація за останні два дні фактично не змінювалася, але сьогодні маємо певну зміну у напрямку пункту пропуску "Шегині". Тому що, о 13:00,  як повідомила нам польська сторона, польські фермери відмовилися пропускати будь-яку вантажівку, яка слідує чи то в бік України, чи в бік Польщі. Хоч й до цього на цьому напрямку відмічався такий критичний мінімум перетину кордону вантажівками", - заявив Демченко.

Так, за його словами, за минулу добу цей напрямок перетнуло тільки 47 вантажівок в обох напрямках.

"Після 13:00 й зараз ми це фіксуємо по нашому ПП вантажівки не рухаються, ні з Польщі, ні польська сторона не приймає вантажівки до себе з України", - додав Демченко.

Доповнення

 Вдень 28 лютого прем’єр Польщі Дональд Туск сказав, що Польща та Україна обговорюють можливе тимчасове закриття кордону для руху товарів до розв'язання накопичених проблем.

Популярні

Новини по темі

"Батьківське щастя": НБУ ввів в обіг пам'ятну монету

 • 25919 переглядiв

First Casino сплатило ліцензію на продовження діяльності на 2024 рік

 • 93137 переглядiв