polski-perevizniki-z-20-listopada-mozhut-zablokuvati-sche-odin-punkt-propusku

Польські перевізники з 20 листопада можуть заблокувати ще один пункт пропуску

 • 14939 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Польські перевізники, які продовжують блокування руху вантажного транспорту на трьох пунктах пропуску на польсько-українському кордоні, у понеділок можуть розширити страйк на ще один пункт – "Медика - Шегині". Про це один з організаторів протесту Томаш Борковський сказав в коментарі AFP, передає УНН.

Деталі

За словами представника акції перевізників, розпочати блокування пункту пропуску "Медика - Шегині" планується з понеділка, 20 листопада. Водночас, перевізники очікують на новий етап переговорів між урядами Польщі та України та "не задоволені швидкістю" переговорів.

Видання також зазначає, що польські перевізники вважають, що пом'якшення правил доступу для українського бізнесу до ринку перевезень у ЄС, рішення про яке було ухвалене після початку російського вторгнення, призвело до напливу недобросовісної української конкуренції, що серйозно позначилося на доходах польських підприємців.

Нагадаємо

Протест перевізників на кордоні триває вже два тижні. Днями пройшли переговори учасників протесту з представниками української та польської влади, де обговорювали можливості розблокування кордону.

Ключовою вимогою протестувальників було повернення до системи дозволів. Але представники української сторони зазначили, що ця вимога не може бути виконана, адже угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС буде діяти щонайменше до 30 червня наступного року. Усі інші пропозиції представників влади протестувальники не погодили, тому пошук рішення триватиме надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокада польських перевізників на кордоні: ЄС застеріг Польщу

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський: зустріч Байдена і Сі - "добра" для України

     • 35025 переглядiв

    Перший серед гір: McDonald's відкрив новий ресторан у центрі Яремче

     • 19721 переглядiв