pomerla-persha-ministerka-kulturi-ukrayini-larisa-khorolets

Померла перша міністерка культури України Лариса Хоролець

 • 147136 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Міністерство культури та інформаційної політики України на своїй сторінці у Facebook повідомили, що на 74-му році життя померла очільниця міністерства Лариса Хоролець. Про це інформує УНН.

Цитата

"На жаль, ці рядки будуть із сумною звісткою. Зупинилося серце Лариси Хоролець, першої міністра культури України. Лариса Іванівна була професіоналом своєї справи: педагог, драматургиня, актриса. Колектив Міністерства культури та інформаційної політики висловлює щирі співчуття близьким та рідним пані Лариси", - йдеться у дописі.

Деталі

Лариса Хоролець народилася 28 серпня 1948 року у Києві. У 9-річному віці дебютувала в кіно, у стрічці “Партизанська іскра”. Згодом знімалася ще в декількох фільмах.

Також вона знімалася у фільмах “Кров людська — не водиця”, “Сашко”, “Морська чайка” та ін.

У 1970 році закінчила Київський інститут театрального мистецтва імені Карпенка-Карого за спеціальністю акторка драми та кіно.

7 липня 1991-го року Хоролець стала міністеркою культури Української Радянської Соціалістичної Республіки УРСР, а з 24 серпня 1991 року по 17 листопада 1992 - вона перша міністерка культури незалежної України.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Джонсон та Байден обговорили відмову від російської нафти

     • 160547 переглядiв

    Після відмови Штайнмаєру Україна запрошує Шольца

     • 300441 переглядiв