ponad-500-vantazhivok-ochikuiut-na-peretyni-polsko-ukrainskoho-kordonu-naimenshe-propuskaiut-cherez-iahodyn

Понад 500 вантажівок очікують на перетині польсько-українського кордону: найменше пропускають через “Ягодин”

 • 100204 переглядiв

Понад 500 вантажівок очікують на польсько-українському кордоні, при цьому рух через Ягодин, Раву-Руську та Угринів припинено через блокування польськими фермерами цих пунктів пропуску, в той час як черги з 900 та 800 вантажівок очікують на пунктах пропуску Краківець та Шегині відповідно.

 Три напрямки – "Ягодин", "Рава-Руська", та "Угринів" на теперішній час залишаються заблокованими. За минулу добу відмічають нульові показники в бік Польщі по першим двом напрямкам, повідомляє речник ДПСУ Андрій Демченко під час телемарафону "Єдині новини", передає УНН.

Залишаються заблокованими три напрямки – це пункти пропуску Ягодин, Рава - Руська та Угринів. І фактично те, що ми продовжуємо відмічати, польські фермери не пропускають вантажівки, які слідують з України в Польщу по напрямку "Ягодин" та "Рава-Руська

- повідомляє Демченко.

За його словами, були спроби пропускати порожні вантажівки з України в Польщу на цих напрямках, але це тривало недовго і фактично проїхати змогла дуже маленька кількість вантажних транспортних засобів.

За минулу добу, знову ж таки, відмічаємо нульові показники в бік Польщі по цим двом напрямкам. В бік України найменше пропускається через пункт пропуску "Ягодин", хоч це і найбільший інфраструктурний напрямок, який може задовольнити потребу в перетині кордону великої кількості транспортних засобів

- сказав він.

 Він додав, що за минулу добу кількість перетинів була на рівні 60 вантажів. Сукупна черга на цих трьох напрямках близько 500 вантажівок, які очікують на можливість перетину кордону в бік нашої держави.

Треба розуміти, що є черги і на інших раніше розблокованих напрямках, це, зокрема, і по напрямку пункту пропуску "Краківець" - це десь 900 вантажівок станом на ранок очікують на можливість передати бік нашої держави. І по напрямку пункту пропуску "Шегині" - це близько 800 вантажівок, які перебувають в черзі. Але рух на цих напрямках залишається досить інтенсивним відповідно до пропускної спроможності кожного з цих пунктів пропуску

- додав Демченко.

Нагадаємо

Польські фермери частково розблокували пункт пропуску "Гребенне-Рава-Руська", дозволивши 15 порожнім вантажівкам щодня в'їжджати до Польщі.

Популярні

Новини по темі

Україна робить все, щоб посилити оборону Харкова - Зеленський

 • 45904 переглядiв

Херсон зазнав чергового ворожого удару, була пожежа - ДСНС

 • 24738 переглядiв