ponad-desyat-lyudey-stali-zhertvami-shtormu-u-yevropi

Понад десять людей стали жертвами шторму у Європі

 • 151320 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Потужні шторми обрушилися на райони центральної та південної Європи, забравши життя щонайменше 13 людей, у тому числі трьох дітей, пише УНН з посиланням на euronews.

Деталі

П'ятеро людей, включаючи двох дітей, загинули в четвер в Австрії внаслідок шторму. У федеральній землі Каринтія причиною смерті двох дівчат п'яти та восьми років стало повалене сильним вітром дерево.

Потужні пориви вітру ламали та виривали з коренем дерева. Десятки людей зазнали травм.

У Франції на острові Корсика швидкість вітру досягала 224 кілометри на годину. Шестеро людей загинули, пошкоджено кілька невеликих будинків, 45 000 домоволодінь залишилися без електропостачання. За даними влади острова, в одному з кемпінгів дерево, що впало, стало причиною загибелі 13-річної дівчинки.

В італійській Тоскані дерева, що впали, стали причиною загибелі двох людей. Тут і в регіоні Венето було оголошено надзвичайний стан через шторми. Зливи призвели до повені в місті Лавань під Генуєю.

Доповнення

Шторми послідували за тижнями спеки та посухи на більшій частині континенту. Екстремальні шторми останнім часом почастішали через зміну клімату.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Понад десять людей стали жертвами шторму у Європі

     • 151320 переглядiв

    Знову вихідні з дощами: яким областям не пощастить з погодою

     • 229413 переглядiв

    ЗСУ знову вдарили по мосту біля Каховської ГЕС – Хлань

     • 758838 переглядiв

    Литва закликала ЄС анулювати візи росіян

     • 138672 переглядiв