ponad-polovinu-ukrayintsiv-u-ii-turi-golosuvatimut-za-zelenskogo-opituvannya

Понад половина українців у ІІ турі голосуватимуть за Зеленського - опитування

 • 9139 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Під час голосування у ІІ турі виборів президента України 52% громадян планує віддати свій голос за Володимира Зеленського. Відповідні дані оприлюднила Соціологічна група "Рейтинг", передає УНН.

Як зазначили в "Рейтингу", відповідаючи на питання "За кого з цих кандидатів ви голосуватимете у другому турі виборів президента України?", 52% українців розповіли, що голосуватимуть за Володимира Зеленського, 19% – за Петра Порошенка. Ще 19% наразі не визначилися, 10% – не мають наміру голосувати. Серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі: 58% мають намір підтримати Зеленського, 22% – Порошенка, ще 20% не визначилися. Серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі і визначився з вибором: 73% – за Зеленського, 27% – за Порошенка.

При цьому соціологи уточнили, що Зеленський випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях. Також він є лідером серед мешканців сходу, півдня та центру. При цьому на заході, як і минулого разу, – позиції обох кандидатів майже рівні.
Крім того, наразі вже 62% опитаних вірять, що наступним президентом України стане Зеленський, 17% вперто вірять, що ним стане Порошенко. Ще 22% не визначилися із відповіддю.

Відповідаючи на уточнююче запитання стосовно рівня впевненості щодо вибору та участі у голосуванні, 72% тих, хто має намір взяти участь у другому турі, заявили про повну впевненість у своєму виборі та бажанні прийти на виборчі дільниці 21 квітня 2019 року. Ще 22% зазначили, що хоча і не впевнені у виборі, все одно прийдуть і проголосують. Лише 2% зазначили, що не впевнені у виборі і голосувати швидше за все не прийдуть. Загальна мобілізація виборців обох кандидатів, що потрапили до другого туру, становить більше 80%.

Довідка. Наведені дані були отримані в ході соціологічного опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 12 по 16 квітня серед громадян України віком від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Усього опитано 3000 українців. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%.

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів президента України 31 березня 2019 року до другого туру пройшов – Володимир Зеленський (за нього проголосувало 30,24%, або понад 5,7 млн виборців) та Петро Порошенко (15,95%, або понад 3 млн виборців).

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В ООС показали, як протидіють ворогу у радіоефірі

     • 10399 переглядiв

    Піротехніки відновили обстеження території під Ічнею

     • 6683 переглядiв

    Молодики збирались вплав переправитись у Румунію

     • 17154 переглядiв

    У Молдові затримали найманця з Донбасу

     • 12160 переглядiв

    Троє поліцейських підуть під суд за катування

     • 13783 переглядiв