ukenru
poroshenko-i-erdogan-obgovorili-shlyakhi-zvilnennya-ukrayintsiv-z-za-grat-u-rf

Порошенко і Ердоган обговорили шляхи звільнення українців з-за грат у РФ

 • 10365 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час переговорів у Стамбулі обговорили шляхи зміцнення стратегічного партнерства, посилення координації взаємодії на міжнародній арені, перспективи укладення двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі, а також заходи для звільнення незаконно ув'язнених українських громадян з російських в’язниць. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу АП.

"Окрему увагу було приділено заходам з метою звільнення незаконно ув'язнених українських громадян з російських в’язниць, а також забезпечення прав громадян України, в тому числі кримських татар, на території Криму в умовах російської окупації", - повідомили в АП.

Глава держави також високо оцінив незмінну підтримку Туреччиною суверенітету та територіальної цілісності нашої держави та окремо подякував за співавторство Турецької Республіки у схваленій в грудні 2018 року резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо засудження мілітаризації російською стороною Криму та Азову.

Президенти двох країн відзначили позитивну динаміку торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, а також зростання взаємних туристичних потоків.

Нагадаємо, Порошенко у Стамбулі зустрівся з Ердоганом.

Як повідомляв УНН, раніше у суботу українська делегація на чолі з Президентом прибула до Стамбула отримувати Томос від Вселенського Патріарха про автокефалію Православної Церкви України.

Порошенко та голова Верховної Ради Андрій Парубій перебуватимуть з візитом 5-6 січня 2019 року у Туреччині для отримання Томосу. Програмою візиту до Турецької Республіки (Стамбул) 5 січня передбачено зустріч Парубія і Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідання Вселенського Патріархату та зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм.

6 січня Порошенко, Парубій та члени делегації візьмуть участь у церемонії вручення Томосу, божественній літургії (спільне відправлення Вселенським Патріархом Варфоломієм і митрополитом Епіфанієм), у церемонії освячення води у затоці "Золотий Ріг".

Українські Національні Новини

Політика