porvala-pasport-i-viyshla-u-vikno-opozitsioneri-rozpovili-yak-kolesnikovu-namagalisya-vidvoriti-z-bilorusi

Порвала паспорт і вийшла у вікно: опозиціонери розповіли, як Колеснікову намагалися видворити з Білорусі

 • 19384 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Прессекретар Координаційної ради Білорусі Антон Роднєнков і виконавчий секретар Координаційної ради Білорусі Іван Кравцов, які раніше прибули до України, розповіли про те, як силовики намагалися їх змусити вивезти опозиціонера Марію Колеснікову із Білорусі, передають УНН.

Так, зі слів Роднєнкова і Кравцова, за добу до того як вони перетнули український кордон, чоловіки були затримані спецслужбами РФ. Про місце перебування Марії Коелснікової їм не було відомо аж до моменту, коли її посадили силою в їх машину біля кордону.

Під загрозою затримання молодих людей змусили виїхати з території Білорусі, при цьому вивезти Колеснікову.

"Близько 11-ї нас посадили у мікроавтобуси, ми заїхали по шляху в бік кордону з Україною до Комітету державної безпеки, там ми, судячи з усього, забрали Марію Колеснікову ... і ми вирушили в бік українського кордону на пункт Олександрівка", - сказав Кравцов.

Роднєнков повідомив, що до кордону їхав окремо від Кравцова. За його словами, в загальній колоні їхало близько 4-6 машин, одна з машин належала Івану Кравцову.

"Ми доїхали до білоруського прикордонного пункту. Я помітив, що ми проїхали його без зупинки. Я не виходив з свого чорного БМВ і на повній швидкості автомобіль проїхав і виїхав на нейтральну територію. Весь кортеж зупинився на нейтральній території і там мені запропонували пройти до БМВ Івана ... У цей момент з'явилася Марія Колеснікова, її вели, це було досить шумно. Було чути, що її ведуть силою, що вона чинить опір, її насильно заштовхали на заднє сидіння. Попередньо на задньому сидінні був режим, що зсередини двері не відчиняються. Вона не могла вийти, кричала, що вона нікуди не поїде. Як тільки вона опинилася в машині і побачила попереду свій паспорт, вона взяла свій паспорт і порвала його на багато дрібних шматочків, їх вона викинула у вікно невідомим молодим людям, що оточували машину. Після цього вона відкрила вікно і вийшла через вікно задніх дверей, і пішла в бік білоруської кордону", - додав він.

Раніше білоруська опозиція повідомила, що Колеснікова розірвала паспорт на кордоні з Україною.

Відзначимо, що Лукашенко вважає "правильним" затримання Колеснікової і "просить в України" повернути її соратників. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив в інтерв'ю російським телеканалам, що в курсі ситуації зі спробою перетину кордону республіки членом Координаційної ради білоруської опозиції Марії Колеснікової.

Українські Національні Новини

Політика