posol-peredav-vladi-gruziyi-zvernennya-demarsh-yes-schodo-saakashvili

Посол передав владі Грузії звернення-демарш ЄС щодо Саакашвілі

 • 1356938 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Посол Євросоюзу в Грузії Павло Герчинський сьогодні передав міністру юстиції Грузії спеціальне офіційне звернення ЄС у форматі демаршу, в якому висловлюється стурбованість станом ув'язненого третього президента Михайла Саакашвілі, передає УНН із посиланням на "Новини Грузія".

Деталі

За словами дипломата, із цим демаршем погодилися у Брюсселі всі 27 держав-членів Євросоюзу.

«Разом із послом Швеції, який представляє країну, яка головує у Євросоюзі, ми передали офіційний демарш міністру юстиції. Демарш стосується колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі. Ми дуже стурбовані повідомленнями про погіршення його здоров'я. Дуже важливим є те, що всі 27 держав-членів Євросоюзу згодні з цим демаршем», — зазначив посол ЄС.

Герчинський також повідомив, що у нього відбулася «дуже відкрита та щира розмова» з міністром юстиції Раті Брегадзе.

«У нас була дуже відкрита та щира розмова з міністром юстиції. Ми представили позицію Євросоюзу, на яку погодилися 27 країн-членів. Міністр юстиції надав нам інформацію про те, що робить уряд Грузії, щоб права колишнього президента Михайла Саакашвілі як обвинуваченого та ув'язненого були захищені», - додав Герчинський.

У дипломатичній практиці демарш — (фр. demarche) надзвичайний виступ, який може виражатися у заяві, направленні ноти, меморандуму, висловленні протесту чи попередженні. Як правило, форма демаршу використовується у випадку, коли питання не вирішене у порядку нормальної дипломатичної роботи або якщо для його врегулювання потрібні термінові заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група лікарів при омбудсмені Грузії заявила про різке погіршення стану Саакашвілі

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Посол передав владі Грузії звернення-демарш ЄС щодо Саакашвілі

     • 1356938 переглядiв

    Кращий шеф-кухар світу Гі Савой втратив зірку Мішлен

     • 2151836 переглядiв