postpred-ukrainy-opublikoval-pismo-genseku-oon

Постпред України опублікував лист Генсеку ООН

 • 8366 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Україна в ООН вимагає, щоб Російська Федерація поважала права 24 українських моряків, захоплених у Чорному морі 25 листопада 2018 року, які користуються статусом військовополонених відповідно до міжнародного гуманітарного права. Про це йдеться в листі Постійного представника України в ООН Володимира Єльченка Генеральному секретарю ООН Антоніо Гутеррешу, передає УНН.

До свого листа Єльченко доклав заяву Міністерства закордонних справ України про незаконне рішення Лефортовського районного суду Москви продовжити термін попереднього ув'язнення 24 українських моряків, захоплених у полон Російською Федерацією.

"Я був би вдячний за допомогу в поширенні цього листа та доданої заяви в якості документа Генеральної Асамблеї по пункту 67 порядку денного її 73-й сесії "Положення на тимчасово окупованих територіях України" і Ради Безпеки", - написав дипломат.

Нагадаємо, 16 січня Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з неправомірним рішенням Лефортовський районного суду Москви продовжити утримання під вартою 24 українських військовослужбовців.

Як повідомляв УНН, Лефортовський районний суд Москви продовжив до 24 квітня арешт для всіх 24 українських моряків.

Українські Національні Новини

Політика