potyag-chotirokh-stolits-do-tallinna-bude-yti-ponad-dobu

Потяг "Чотирьох столиць" до Таллінна буде йти понад добу

 • 25178 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Приватне акціонерне товариство "Укрзалізниця" розглядає можливість курсування групи безпересадкових вагонів сполученням Київ-Таллінн з поїздом Київ-Рига. Цей маршрут займе 26 годин. Про це повідомила прес-служба ПАТ "Укрзалізниці", відповідаючи на запит кореспондента УНН.

"Оскільки існують технічні питання, вирішення яких не залежить від ПАТ "Укрзалізниця" (забезпечення тягового обслуговування поїзда територією Естонії: локомотивом Латвії чи Естонії, та інше) визначити, чи курсуватиме поїзд до Таллінна у 2019 році наразі неможливо. Як варіант разом з Естонськими партнерами розглядається можливість курсування групи безпересадкових вагонів у сполученні Київ – Таллінн з поїздом № 31/32 Київ – Рига", - зазначила прес-служба підприємства.

При цьому в УЗ уточнили, що на початковому етапі розробки проекту призначення прямого залізничного пасажирського сполучення між Україною та Країнами Балтії місто Таллінн розглядалося як кінцевий пункт.

Однак такий варіант не був погоджений з АТ "Эстонская железная дорога". Тоді маршрут скоротили до Київ-Рига.
Після запуску з 28.09.2018 поїзда "Чотирьох столиць" АТ "Эстонская железная дорога" виявила свою зацікавленість у продовженні маршруту руху цього поїзда до Таллінна. Наразі це питання опрацьовується зі всіма сторонами-учасницями маршруту, у тому числі з АТ "Эстонская железная дорога".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поїзд чотирьох столиць": стали відомі ціни на квитки

Також в ПАТ уточнили, що у разі збільшення довжини маршруту поїзда до Таллінна відповідно зросте й вартість проїзду до кінцевої станції.

Так, за даними УЗ, довжина маршруту прямування поїзда з Києва до м. Таллінн складає 1647 км – це 26 год. (до Риги відповідно – 1208 км і 19 год.). Тарифи на перевезення пасажирів та багажу залізничним транспортом у міждержавному сполученні диференціюється, залежно від відстані поїздки, категорії вагона та обраховуються в швейцарських франках. Крім того, під час розрахунку вартості проїзду застосовуються коефіцієнти індексації за календарними періодами року.

Нагадаємо, поїзд Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига почав курсувати з 28 вересня 2018 року. Він ходить під номером 31 з української столиці і 32 — у зворотному напрямку.

За словами Президента Петра Порошенка, пасажиропотік у потягах до Європи перевищує потік до РФ, який десятиліттями був головним закордонним напрямком для українців.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Потяг "Чотирьох столиць" до Таллінна буде йти понад добу

     • 25178 переглядiв

    До замерзлої Сміли виїхали урядовці

     • 15725 переглядiв

    Шприці, бинти і вата з українських аптек не зникатимуть

     • 11875 переглядiв

    НАЗК внесло припис губернатору Миколаївської області

     • 11027 переглядiв