pravozakhisniki-zrobili-podannya-do-mizhnarodnogo-sudu-za-militarizatsiyu-rf-ditey-v-okupovanomu-krimu

Правозахисники зробили подання до міжнародного суду за мілітаризацію РФ дітей в окупованому Криму

 • 12785 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Правозахисники надіслали подання до Міжнародного кримінального суду про пропаганду військової служби у збройних силах Російської Федерації серед дітей у тимчасово окупованому Криму. Про це під час брифінгу сказав юрист, експерт з міжнародного гуманітарного права Кримської правозахисної групи Богдан Мельникович, передає кореспондент УНН.

"Подання є інформуванням Міжнародного кримінального суду про дії посадовців Російської Федерації та посадовців органів влади на окупованих територіях... Про військовий злочин, передбачений пунктом 5, частиною А, статтею 8 Римського статуту, який полягає у примусовому призові на службу до армії Російської Федерації населення окупованої території… В цілому подання стосується відомостей про заходи зведення пропаганди військової служби в армії Російської Федерації серед дітей, як елементу примусу до служби у рядах армії Російської Федерації. А також це свідчить про цілеспрямовану політику російських посадовців щодо організації призову на військову службу", - сказав Мельникович.

Він зазначив, що вони можуть виділити певну систему нормативних актів у правовій системі Російської Федерації та низку посадовців.

"Поданням у Міжнародний кримінальний суд було поінформовано про навчальні заклади на окупованій території Криму, які здійснюють військову підготовку серед дітей. Це як спеціалізовані навчальні заклади, які здійснюють військову підготовку, так і певні військові курси для учнів загальноосвітніх шкіл. Вони були включені у подання, оскільки протягом навчання у цих навчальних закладах або на цих навчальних курсах окрім навчання поводження зі зброєю та надання базової військової підготовки дітям формується російська громадянська ідентичність, також їм прищеплюються російські військові традиції та наставляється на шлях їх подальшої військової служби в армії окупанта", - додав юрист.

За його словами, у поданні зазначені відомості щодо діяльності таких організацій, як "Кримпатріотцентр", "ДОСААФ" Росії та "Юнармія".

Нагадаємо, в окупованому Криму до лав збройних сил РФ незаконно призвали вже 25 тис. українців.

Українські Національні Новини

Політика