pravozakhisnu-premiyu-parye-prisudili-zasudzhenomu-u-chechni

Правозахисну премію ПАРЄ присудили арештованому у Чечні

 • 7920 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Правозахисну премію Парламентської асамблеї Ради Європи імені Вацлава Гавела присудили очільнику чеченської філії правозахисного центру "Меморіал" Оюбу Тітієву, який зараз перебуває під вартою. Про це повідомляється у мікроблозі ПАРЄ у Twitter, передає УНН.

"Вітаємо Оюба Тітіева, очільника грозненського офісу правозахисного центру "Меморіал" у Чечні, який тільки що був нагороджений премією "Права людини" Вацлава Гавела 2018 року! Наразі пан Тітієв перебуває під вартою в Чечні", - повідомили у ПАРЄ.

Додамо, сесія ПАРЄ продовжиться з 8 по 12 жовтня у Стразбурзі. ПАРЄ має обговорити зміцнення процесу прийняття рішень, що стосується повноважень та голосування.

Нагадаємо, голова української делегації, віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв застеріг від розвалу ПАРЄ через "план проросійського лобі".

Довідка УНН: Оюб Тітієв - російський правозахисник, керівник грозненського представництва правозахисного центру "Меморіал". 9 січня 2018 року Оюба Тітієва затримали співробітники ДПС РФ. У його машині російські поліцейські виявили "полімерний пакет з речовиною рослинного походження зі специфічним запахом марихуани вагою приблизно 180 грамів". "Меморіал" включив Оюба Тітієва до списку політв'язнів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Правозахисну премію ПАРЄ присудили арештованому у Чечні

     • 7920 переглядiв

    Синоптик розповіла, як довго триватиме потепління в Україні

     • 29649 переглядiв

    На Львівщині у день весілля наречена потрапила у ДТП

     • 15197 переглядiв