premier-ministr-palestyny-shtaiie-podav-u-vidstavku

Прем'єр-міністр Палестини Штайє подав у відставку

 • 21076 переглядiв

Палестинський прем'єр-міністр Мохаммед Штайє подав у відставку, посилаючись на останні події в регіоні, включаючи війну в Газі.

Мохаммед Штайє подав у відставку з посади голови уряду Палестинської автономії на Західному березі річки Йордан, передає УНН із посиланням на Cable News Network.

Деталі

Прем'єр-міністр Палестини Мохаммед Штайє заявив на прес-конференції, що подав прохання про відставку президенту Махмуду Аббасу на відкритті засідання уряду в Рамаллі, на Західному березі річки Йордан. Він пояснив, що причиною цього кроку стали останні події в регіоні, включаючи війну в Газі. Прем'єр-міністр 18-го уряду Палестинської автономії перебував на посаді з 2019 року.

Доповнення

Мохаммед Штайє вважається лояльним співробітником Махмуда Аббаса. За даними ЗМІ, він продовжить виконувати обов'язки глави тимчасового уряду. Формування нового уряду національного консенсусу може зайняти тижні або місяць, - успіх залежить насамперед від того, чи вдасться завершити війну в секторі Газа і чи можна буде досягти виведення ізраїльських сил із прибережної зони під контролем міжнародного моніторингу.

Нагадаємо

Військово-політичному кабінету Ізраїлю представлено план евакуації палестинців із міста Рафах на півдні сектора Газа. Армія оборони також представила "майбутній оперативний план". Про це пише The Times of Israel.

Військовий кабінет Ізраїлю вирішив відправити делегацію до Катару для обговорення технічних питань щодо звільнення заручників, яких утримує ХАМАС.

Президент Чехії назвав можливу мету путіна у війні після переобрання26.02.24, 11:37

Популярні

Новини по темі

Прем'єр-міністр Палестини Штайє подав у відставку

 • 21076 переглядiв