premyer-bolgariyi-zaklikav-spivgromadyan-pozhertvuvati-zarplati-ukrayini

Прем'єр Болгарії закликав співгромадян пожертвувати зарплати Україні

 • 132224 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Прем'єр-міністр Болгарії Кирило Пєтков виступив за пошук єдності у питанні відправки військової допомоги Україні, а також запустив кампанію зі збору коштів на підтримку країни, пише УНН з посиланням на допис Петкова у Facebook.

Цитата

"Надсилання військової допомоги Україні вимагає як політичної, так і суспільної єдності. У суспільстві існує безліч крайніх думок на цю тему. Я думаю, що настав час перетворити цю суспільну енергію на реальні дії", - написав прем'єр.

"Як прем'єр-міністр, я продовжуватиму працювати над тим, щоб Болгарія мала єдину позицію, засновану на усвідомленому виборі, скликавши наступного тижня коаліційну раду та організувавши поїздку до Києва. Військова допомога не обов'язково відноситься до однієї з крайнощів - це не просто снаряди чи каски. Давайте зрозуміємо реальні потреби України і, поінформовані, як коаліція, об'єднаємось навколо конкретних потреб, які є важливими для них і які ми всі можемо підтримати", - заявив він.

Деталі

Петков нагадав, що Німеччина, Франція, Італія, Польща, Нідерланди, Австрія, Греція, Швеція, Бельгія, Фінляндія, Данія, Румунія, Норвегія, Хорватія, Чехія, Ірландія, Литва, Люксембург, Естонія, Словенія, Словаччина, Кіпр і Латвія відправляють військову допомогу Україні та "це не веде до оголошення їм війни" з боку росії.

"Поки ми не досягнемо політичного консенсусу, як громадяни Болгарії, які вважають, що ніхто в Європі не має права нападати на своїх сусідів та вбивати мирних жителів, ми вільні обирати фінансову допомогу Україні для закупівлі боєприпасів", - додав він.

Тому, пояснив прем'єр, він розпочинає громадську кампанію зі збору коштів для українського уряду, закликаючи кожного громадянина Болгарії пожертвувати свою зарплату на допомогу країні.

Реквізити, куди можна пожертвувати кошти, прем'єр залишив у себе у Facebook.

Контекст

Напередодні ЗМІ повідомили, що Болгарія відмовилася постачати зброю в Україну через суперечки у парламенті.

Українські Національні Новини

Політика