premyer-ministr-shvetsiyi-privitav-rishennya-ne-zaproshuvati-rosiyan-tseremoniyu-vruchennya-nobelivskikh-premiy

Прем'єр-міністр Швеції привітав рішення не запрошувати росіян церемонію вручення Нобелівських премій

 • 622927 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон привітав рішення Нобелівського фонду про відмову від запрошення послів росії, белорусі та Ірану на бенкет із нагоди вручення Нобелівських премій, який має відбутися незабаром у Стокгольмі. Про це він написав у Х (колишній Twitter), пише УНН.

Цитата

"Я вітаю нове рішення правління Нобелівського фонду щодо церемонії вручення Нобелівської премії в Стокгольмі. Численні і сильні реакції показують, що вся Швеція однозначно стоїть на боці України проти жахливої загарбницької війни росії", - наголосив прем'єр-міністр Швеції.

Деталі

Як відомо, Нобелівський фонд був змушений відкликати рішення про запрошення послів росії, білорусі та Ірану на церемонію вручення премії в Стокгольмі, оскільки це викликало обурення у Швеції.

МЗС України окремо подякував всім, хто вимагав недопущення дипломатів цих країн до церемонії, а також назвав рішення про скасування запрошення "перемогою гуманізму". Крім того, речник МЗС Олег Ніколенко висловив побажання стосовно того, що "аналогічне рішення має бути ухвалене і щодо російських та білоруських послів в Осло"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер Нобелівський лауреат, винахідник літієвих батарей Джон Гуденаф 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримає новітню систему Slinger для боротьби з БпЛА

     • 2975115 переглядiв

    Сумщина: внаслідок обстрілу поранено двох енергетиків

     • 410501 переглядiв