prezident-proti-vidmovi-vid-2-5-mlrd-dol-vid-gazpromu-zaradi-tranzitnogo-kontraktu

Президент проти відмови від 2,5 млрд дол. від "Газпрому" заради транзитного контракту

 • 9587 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Президент України Петро Порошенко під час участі в публічній дискусії з представниками громадянського суспільства та експертного середовища в прямому ефірі одного з телеканалів зауважив, що Україні не варто відмовлятися від 2,5 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу в обмін на новий транзитний контракт із "Газпромом". Про це повідомляє прес-служба голови держави, передає УНН.

На запитання чи вважає кандидат доцільною можливість відмовитись від 2,5 млрд доларів, які на користь НАК "Нафтогаз" за рішенням Стокгольмського арбітражу має виплатити компанія "Газпром" в обмін на новий транзитний контракт з Росією, глава держави відповів:

"Абсолютно тверде розуміння – ні. Бо це є українські гроші. Вони переплачені і це абсолютно хибна модель приймати такі ультиматуми з боку Росії. Хто їх може прийняти? Слабкий президент, некомпетентний, якого обдурять".

Глава держави наголосив, що такі пропозиції руйнують і створюють надзвичайно небезпечний прецедент, коли, вигравши суд, який довів, що Україна права, потім українська сторона "стає на коліна і повзе вибачатися перед Росією, щоб підписати черговий контракт, який так само не буде виконуватись".

Нагадаємо, Єврокомісія вже зверталась до України щодо відновлення переговорів про транзит газу у тристоронньому форматі, але не отримала відповідь. Наступні переговори щодо транзиту між Україною, Росією і ЄС планується провести після закінчення виборів Президента України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Міноборони: бойовики на Донбасі змінили тактику

     • 10976 переглядiв

    Аграрії вже засіяли ранніми ярими зерновими 91% площ

     • 10302 переглядiв

    На Одещині викрили чотирьох "телефонних терористів"

     • 8258 переглядiв

    ДБР розслідує інформацію про хабар Ситнику

     • 9002 переглядiв