prezident-yevroradi-initsiyuvav-konferentsiyu-donoriv-dlya-dopomogi-ukrayini

Президент Євроради ініціював конференцію донорів для допомоги Україні

 • 17512 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Президент Європейської Ради Шарль Мішель ініціював проведення конференції донорів для підтримки України. Про це він сказав у середу під час виступу в Європарламенті, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми знаємо, що те, що відбувається, вже спричиняє щоденний значний економічний вплив на Україну. І ми хотіли б підтримати ініціативу комісії щодо мобілізації 1,2 мільярда доларів у вигляді макрофінансової допомоги. Я думаю, що ми маємо піти далі з партнерами. Ось чому я хотів би запустити тут ініціативу у межах тісної співпраці між Україною та Європейським Союзом – конференцію донорів, щоб мати можливість підтримати стійку економічну ситуацію в Україні", - заявив президент Євроради.

Деталі

Він звернувся до українського народу, заявивши, що Європа не залишить українців на самоті.

Мішель також звернувся до Росії, зазначивши, що вона має вибір – або війна і жертви, або дипломатичні переговори та співпраця.

Що було раніше

1 лютого 2022 року на тлі втрати доступу до міжнародних ринків капіталу через підвищену геополітичну невизначеність та її вплив на економічну ситуацію в Україні Єврокомісія внесла пропозицію щодо надання нового макрофіну в 1,2 млрд у вигляді кредитів для зміцнення стабільності в Україні.

Минулого тижня країни ЄС підтримали рішення Єврокомісії щодо надання Україні нової макрофінансової допомоги.

Українські Національні Новини

Політика