prezydentku-harvardskoho-universytetu-pidozriuiut-v-plahiati-naukovoi-roboty

Президентку Гарвардського університету підозрюють в плагіаті наукової роботи

 • 25171 переглядiв

Президент Гарвардського університету Клодін Гей перебуває під пильною увагою через ймовірний плагіат у її докторській дисертації 1997 року, причому схожість варіюється від фраз до цілих абзаців. Щоб уникнути конфлікту інтересів, Гарвард доручив провести розслідування зовнішній групі експертів.

 Президентку Гарвардського університету Клодін Гей звинуватили в плагіаті докторської дисертації. Про це повідомляє видання The New York Times, пише УНН.

Деталі

У докторській дисертації президентки 1997 року, студенти помітили плагіат. Гей цитувала інші джерела та не зазначала авторів. У Гарварді повідомили про схожість не тільки деяких фраз, а й цілих абзаців. Також Гей, як зазначається, скопіювала слова подяки, які були в книзі вченого Дженніфера Гохшильда.

У середу Гарвард заявив, що розслідуванням роботи докторки Гея займався не відділ доброчесності досліджень факультету мистецтв і наук, який зазвичай розслідує звинувачення у плагіаті проти члена цього факультету. Замість цього корпорація, правління з 12 членів, яке критикували за замкнутість, призначило комісію із зовнішніх науковців, щоб уникнути конфлікту інтересів, оскільки голова відділу доброчесності в дослідженнях у кінцевому підсумку звітує перед президентом

- пише The New York Times.

У Гарварді повідомляють, що президентка повинна оновити дисертацію та виправити плагіат. Раніше і Гей звинуватили у плагіаті в місцевій статті.

Нагадаємо

Вчену-біхевіористку Франческу Джино з Гарвардської бізнес-школи, яка була співавтором десятків наукових статей у рецензованих журналах, звинувачують у фабрикації досліджень, які у тому числі стосувалися чесної поведінки.

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС відправляє в Україну ще 500 електрогенераторів

     • 26604 переглядiв

    Світове виробництво автомобілів зросло на 10%

     • 17874 переглядiв

    рф не зможе досягти своїх цілей в Україні - Столтенберг

     • 27736 переглядiв