pridnistrovya-zaklikaye-rosiyu-zbilshiti-chiselnist-viyskovogo-kontingentu-v-regioni

Придністров’я закликає росію збільшити чисельність військового контингенту в регіоні

 • 967921 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Придністров'я, що відколовся від Молдови, просить росію збільшити кількість "миротворців" у регіоні, передає УНН з посиланням на росЗМІ.

Цитата

"Миротворці є основним фактором безпеки на (берегах) Дністра, і вони є головною перешкодою проти України та Молдови", - заявив голова представництва сепаратистського регіону в москві леонід манаков в інтерв'ю.

"Поки триває миротворча місія росії, Молдова скована будь-якими військовими планами та приготуваннями проти Придністров'я", - додав він.

Деталі

Під час інтерв'ю манаков заявив, що росія скоротила чисельність свого миротворчого контингенту з шести до двох мотострілкових батальйонів, а нинішня чисельність російських миротворців у регіоні не перевищує 450 осіб.

Він також заявив, що, за даними штабу Об'єднаної контрольної комісії — об'єднаної сили в регіоні, що складається з російських, молдавських та придністровських миротворців, передбачається присутність 3100 осіб, і що за законом можна збільшити чисельність російського контингенту.

"Такий варіант є, і він виправданий з точки зору посилення ризиків безпеки, в тому числі терористичної загрози, і водночас юридично обґрунтований документами", - заявив манаков, додавши, що це можливо за рахунок росіян, які постійно проживають у регіоні.

Додамо

Придністров'я — це невизнаний сепаратистський регіон, визнаний на міжнародному рівні частиною Молдови, але під контролем проросійських сепаратистів після дворічного конфлікту 1990–1992 років.

Угода про припинення вогню була підписана в липні 1992 року між Кишиневом та москвою, відповідно до якої в регіоні були розміщені миротворчі сили у складі російських, молдавських та придністровських сил, яким було доручено дотримуватися припинення вогню та інших заходів безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кишинів після перемоги України зможе домогтися виведення військ рф з Придністров'я - глава МЗС Молдови

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни поранили ще одну дитину на Херсонщині

     • 675777 переглядiв