prints-charlz-vpershe-zaminiv-yelizavetu-ii-na-tseremoniyi-vidkrittya-parlamentu-zdavavsya-emotsiynim

Принц Чарльз вперше замінив Єлизавету ІІ на церемонії відкриття парламенту: здавався емоційним

 • 153981 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Британський принц Чарльз сьогодні замінив свою матір, королеву Єлизавету ІІ, під час виголошення королівської промови у парламенті, і здавався емоційним, повідомляє Daily Mail, пише УНН.

Деталі

Вказано, що 96-річна монархиня була змушена дивитися історичний момент по телевізору у Віндзорському замку через "проблеми з мобільністю".

73-річний спадкоємець престолу подивився на корону своєї матері, перш ніж звернутися до колег і депутатів та оголосити про 38 законопроектів прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона на наступний рік, включаючи нові закони, спрямовані на належне покарання екологічних порушників, отримання вигоди від Brexit, краще регулювання для орендодавців та забезпечення того, щоб британці могли оплачувати зростаючі рахунки.

"Сьогоднішній день був дуже символічним та історичним моментом для британської монархії, коли принц Уельський взяв на себе найближчу до королівської роль. Він звернувся до Палати лордів після того, як 96-річна монархиня підкорилася припису лікаря та вперше за 59 років пропустила церемонію відкриття парламенту", - відзначає видання.

Принц Вільям та герцогиня Корнуольська, як вказано, супроводжували принца Уельського, коли він вимовляв промову з трону консорта, яким десятиліттями користувався його батько принц Філіп, у важливий конституційний момент для Великої Британії.

Примітно, що поруч із ним залишалося місце, де зазвичай розташовувався трохи більший трон королеви, на тлі того, як влада продовжує повільно переходити від найдовше правлячого монарха Британії до її сина і онука, пише видання.

Зазначається також, що на знак рішучості його матері продовжувати публічні заходи в промові принца Чарльза говорилося, що королева з нетерпінням чекає на можливість відвідати червневі урочистості, присвячені її платиновому ювілею.

Також у монархині сьогодні вдень була запланована щотижнева телефонна аудієнція з прем'єр-міністром.

Це був перший раз, коли член королівської сім'ї виголосив промову королеви від її імені, а Чарльз посилався на "уряд Її величності" після того, як слова були змінені лише за кілька годин до цього.

Доповнення

29 березня королева Великої Британії Єлизавета вперше за п'ять місяців з'явилася на публіці, коли приєдналася до королівської родини та інших високопосадовців на поминальній службі на честь свого чоловіка принца Філіпа, який помер минулого року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Національна збірна України з футболу презентує нову форму

     • 251886 переглядiв

    Ще 100 тисяч людей чекають на евакуацію у Маріуполі – мер

     • 85299 переглядiв