profilniy-komitet-radi-zatverdiv-finalnu-redaktsiyu-podatkovogo-zakonoproektu

Профільний комітет Ради затвердив фінальну редакцію податкового законопроекту

 • 17883 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики затвердив фінальну редакцію "податкового" законопроекту №5600, який розглянуть у Верховній Раді на пленарному тижні вже з 18 жовтня. Про це в своїх Telegram-каналах повідомили член податкового комітету, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк і представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук, пише УНН.

Цитата:

"Податковий комітет затвердив фінальну редакцію скандального податкового законопроекту 5600", - йдеться в повідомленні Железняка.

Деталі

Повідомляється, що наразі в законопроекті 159 поправок, і саме ця таблиця піде на розгляд зали на пленарному тижні вже з 18 жовтня.

Водночас, представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук заявив в своєму Telegram-каналі, що податковий комітет підтримав урядовий проект закону № 5600 "у редакції, яка враховує зауваження Головного управління документального забезпечення та Головного юридичного управління Апарату ВРУ".

Також, з його слів, комітет вирішив направити на розгляд Верховної Ради уточнену порівняльну таблицю, "складену відповідно до вимог" закону про Регламент.

За словами Мельничука, ухвалення законопроекту дозволить отримати "додаткові надходження до бюджету у сумі 30 млрд грн на рік, які будуть спрямовані на підвищення зарплат медикам, збільшення витрат на оборону, реалізацію інших надважливих для країни програм".

Він додав, що законопроект, зокрема, спрямований на:

  • створення більш ефективних механізмів адміністрування податків;
  • недопущення безпідставного користування податковими пільгами;
  • створення справедливих умов оподаткування для всіх платників податків.

Додамо

17 вересня комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити у другому читанні "податковий" законопроект.

Однак пізніше голова податкового комітету Данило Гетманцев в коментарі УНН повідомив, що законопроект № 5600 можуть зняти з голосування у Верховній Раді, якщо буде зібрано 150 підписів за розгляд законопроекту за спецпроцедурою.

Українські Національні Новини

Політика