profilniy-komitet-rekomenduvav-radi-ukhvaliti-zakonoproyekt-schodo-zmin-u-vischiy-osviti

Профільний комітет рекомендував Раді ухвалити законопроєкт щодо змін у вищій освіті

 • 13887 переглядiв

КИЇВ.17 листопада. УНН. Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкт про вдосконалення освітнього процесу у вищій освіті. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

Цитата

«Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій рекомендував Верховній Раді України ухвалити урядовий проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення освітнього процесу у вищій освіті»,- написав Тарас Мельничук у Telegram.

Деталі

Законопроєкт спрямований на розширення можливостей здобувачів вищої освіти.

Проєктом закону пропонується зокрема деталізувати поняття індивідуальної освітньої траєкторії, щоб студенти мали змогу обирати освітні програми, види, форми і строки здобуття освіти, освітніх компонентів і рівня їх складності.

Також планується розширити практику міждисциплінарних освітніх програм на всі рівні вищої освіти та врегулювати питання освітньої кваліфікації, академічних та професійних прав випускників таких програм.

Окрім цього, передбачено вдосконалення структури стандартів вищої освіти та запровадження конструктивного механізму визнання результатів попереднього навчання.

Нагадаємо

23 жовтня Кабмін України підтримав законопроєкт, який запроваджує фундаментальні зміни у вищій освіті

Раніше ним було передбачено скасування заочної і вечірньої форми навчання, проте члени освітнього комітету під час розгляду законопроєкту 13 жовтня рекомендували виключити даний пункт. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський: зустріч Байдена і Сі - "добра" для України

     • 34962 переглядiв

    Перший серед гір: McDonald's відкрив новий ресторан у центрі Яремче

     • 19666 переглядiв

    В Італії заборонили м'ясо, вирощене в лабораторіях

     • 13859 переглядiв

    У волгограді стався вибух на заводі з виробництва радіаторів

     • 17240 переглядiв