progres-z-vidtinkom-rozcharuvannya-dzhonson-otsiniv-pidsumki-klimatichnogo-samitu-cop26

Прогрес "з відтінком розчарування": Джонсон оцінив підсумки кліматичного саміту COP26

 • 14109 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Кліматична угода на саміті COP26 в Глазго - це "угода, що змінює правила гри", яка звучить як "похоронний дзвін для вугільної енергетики". Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, підбиваючи підсумки кліматичної конференції ООН, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Виступаючи на Даунінг-стріт, Борис Джонсон відзначив прогрес саміту - однак, "з відтінком розчарування". Так, він подякував за проведення COP26, але визнав, що розчарований відсутністю достатньої прихильності з боку деяких країн.

Хоча країни погодилися лише "поступово скорочувати", а не" відмовлятися від вугілля", прем'єр-міністр Британії сказав, що це фантастичне досягнення.

"Ми можемо лобіювати, ми можемо умовляти, ми можемо заохочувати, але ми не можемо змусити суверенні країни робити те, що вони не хочуть", — сказав він.

Доповнення

На кліматичному саміті в Глазго уклали нову угоду, спрямовану на запобігання небезпечній зміні клімату. Вперше в історії вона містить чіткий план щодо скорочення використання вугілля - викопного палива, яке продукує найбільше викидів парникових газів.

Українські Національні Новини

Новини Світу