protesti-u-kazakhstani-gensek-odkb-povidomiv-tokayevu-pro-pochatok-vivedennya-mirotvorchogo-kontingentu

Протести у Казахстані: генсек ОДКБ повідомив Токаєву про початок виведення "миротворчого контингенту"

 • 16789 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Генеральний секретар ОДКБ Станіслав Зась повідомив президенту Казахстану Касим-Жомарту Токаєву про початок виведення з цієї країни миротворчого контингенту. Про це йдеться на сайті президента Казахстану, передає УНН.

Цитата

"Генеральний секретар ОДКБ поінформував про хід виконання миротворчої місії ОДКБ в Казахстані, в тому числі про початок виведення з країни контингентів держав-членів організації в позначені главою Казахстану терміни", — йдеться в повідомленні.

Що було раніше

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: з 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану ввів в Алма-Аті, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

Вранці 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив ввести тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин і дизель.

Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів йде у відставку.

Проте протести не вщухли.

У п'ятницю, 7 січня Токаєв заявив, що дав силовикам наказ відкривати вогонь на ураження по учасниках протестів без попередження.

Українські Національні Новини

Політика